Cittafesta

Uitvoerder

Stad Maaseik en gemeente Echt-Susteren

Wanneer

zo 27 augustus 2017 van 13:00 tot 18:00

cittafesta-fb-eventpagina.jpg

Het jaarlijkse Knapkoekfeest zal dit jaar grootser aangepakt worden. Het Knapkoekfeest XL wordt nu immers een evenement waarbij de gemeente Echt-Susteren haar buurstad Maaseik, verwelkomt bij het Cittaslow-netwerk. Daarvoor organiseren we samen met Echt-Susteren op 27 augustus een heus volksfeest: Cittafesta! En dit om het goede leven en Cittaslow in onze beide gemeenten te vieren met de Maas en de brug als het symbool van grensoverschrijdende samenwerking.

Verwelkomingsevent Cittaslow
Pater Sangersbrug 13-14 uur

Wat gaan we doen?

Het is de bedoeling dat je je vanuit Maaseik, Neeroeteren en Opoeteren en vanuit Echt-Susteren op een duurzame manier, al fietsend of wandelend, om 13 uur naar de Pater Sangersbrug (Maasbrug) begeeft. Daar treffen beide gemeenten elkaar. Uiteraard is deze ontmoeting pas geslaagd als er ook veel mensen aanwezig zijn. Daarom doen we een oproep aan jou! Kom met je gezin, vrienden, wandelclub, jeugdvereniging, sportvereniging, … naar de Pater Sangersbrug.

Wat valt er allemaal te beleven?

Verschillende lokale harmonieën zullen sfeer brengen en het event aan de Maasbrug opvrolijken. Ook is er gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen. Bovendien kan je een helikoptervlucht kopen aan € 30 p.p. voor een vlucht van 6 minuten. Per vlucht kunnen 4 personen mee om de historische stadskern van Maaseik en het smalste stukje van Nederland vanuit de lucht te bewonderen. Houd zeker ook onze Facebookpagina ‘3680 Maaseik’ of die van ‘Toerisme Maaseik’ in de gaten. In de week voor Cittafesta verloten we immers 2 helikoptervluchten! Wie weet ben jij de gelukkige winnaar …

Knapkoekfeest XL
Markt 13-18 uur


Wat is er te doen?

Na het ontmoetingsmoment en de plechtigheid bij de brug, begeeft de hele groep zich naar de Markt, waar het Knapkoekfeest in volle gang is. Het Knapkoekfeest bouwt zich op rond het traditionele bakken van een reuzeknapkoek in een mobiele oven. De koek heeft een doorsnede van drie meter en wordt in een traditionele houtoven door de Meesterbakkers van Maaseik gebakken. Ook Reus Riddart en De Knapkoekers zijn van de partij. Terwijl de koek in de oven staat, genieten jong en oud van de gezellige ambiance. Zo is er een streekproductenmarkt en kaderend in de Cittaslow-filosofie is er bovendien veel aandacht voor duurzame en innovatieve economische activiteiten rond mobiliteit, energie, landbouw, … Ook een nostalgische kermis en een speelveld met oude volksspelen mogen niet ontbreken. Een podium geeft gedurende de namiddag ruimte aan lokale muziekverenigingen en bandjes om te zorgen voor de muzikale omlijsting. Rond 16.30 uur zullen de gebeurtenissen op de Markt een hoogtepunt kennen, want dan is de knapkoek gaar en mag iedereen proeven. Uiteraard sluiten we deze feestelijke dag af met een grote act of optreden.

We hopen dat we op jou kunnen rekenen om van deze dag een groot succes te maken!

Prijs

Gratis

Contactinformatie