Live in Maaseik, lokaal talent gaat er weer tegenaan!

7 sep 2017

'Live in Maaseik' zal op vrijdagavond 29 september opnieuw een muzikale ontdekkingstocht in de binnenstad van Maaseik introduceren. 

Velen herinneren zich wellicht nog de dolle vrijdagen van weleer van  “Swinging Maaseik”…

Met 'Live in Maaseik' hopen initiatiefnemers Luc Janssen (LL Music Center) en Laurens Leurs (Cultuurcentrum Achterolmen) samen met de deelnemende horecazaken een goede muzikale traditie nieuw leven in te blazen.

Luc Janssen van LL Music Center (de muziekwinkel aan de Burgemeester Philipslaan) speelde al langer met het idee om een muzikaal evenement in de binnenstad te organiseren en vond in de Broeikas voor lokaal talent van het Cultuurcentrum Achterolmen een partner in crime.

Het basisidee was om in de horecazaken (12 deelnemers) van de binnenstad Maaseik regionale artiesten te presenteren op wandelafstand van elkaar zodat de muzikale liefhebber op één avond meerdere acts kan meemaken.

Van aan de Bospoort (Majestic en ’t Heilig Wammes) over de Bosstraat (Atelier 84, het Trappenhuys en de Marathon) naar de Markt (Hotel van Eyck, De Beurs, In ’t Gulden Aanbeeld en de Koddige Kater) gaat het naar het kerkplein (Bierpunt) en de Kerkstraat (De Vagant en De Sjruur).  Ook het aanbod fladdert over vele genres heen (van pure blues tot bluesrock tot jazz over naar rockcovers en ambiance tot pure pop om zelfs te eindigen met postpunk en funky beats).

Het is bovendien een feestelijk “Weekend van de Klant” waarbij op vrijdagavond de horeca zich van zijn muzikaalste kant laat zien en een zaterdag die doorloopt in de dag van de klant om te eindigen met een koopzondag…

Maaseik en omliggende regio heeft heel wat te bieden op muzikaal vlak en dat komt op vrijdag 29 september vanaf 20u weer tot leven in de binnenstad van Maaseik op 'Live in Maaseik'. 

Luc Janssen,                                                            Laurens Leurs,
LL Music Center                                                       De Broeikas van CC Achterolmen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer info:
LL Music Center, Burgemeester Philipslaan 108-110, 3680 Maaseik
Tel.:  +32 (0)89 56 89 58       Email:info@llmusiccenter.be      www.llmusiccenter.com

 Cultuurcentrum Achterolmen Maaseik, Van Eycklaan 72  3680 Maaseik
Tel.:  +32 (0)89 56 99 56      Email:      laurens.leurs@maaseik.be       www.achterolmen.be

Een initiatief van de deelnemende horeca onder impuls van LL Music Center en de Broeikas voor lokaal talent van het Cultuurcentrum Achterolmen m.m.v. Dienst Economie van Stad Maaseik en UNIZO.

Grondplan: