Aanvraag Covid Safe Ticket

8
nov
2021

Wil je genieten van de horeca, reizen of evenementen bijwonen? Dan moet je beschikken over een coronapas of het zogenaamde Covid Safe Ticket (CST). 

De coronapas of het Covid Safe Ticket is de manier waarmee je kan bewijzen dat je minstens twee weken volledig gevaccineerd bent, maxima al 6 maanden geleden hersteld bent van het coronavirus of een recente negatieve coronatest hebt afgelegd. Je kan het op enkele manieren krijgen: digitaal of ook telefonisch.

Digitaal
De makkelijkste manier om aan de coronapas te geraken is via de smartphone. Download de gratis CovidSafeBE-app en installeer deze. Meld je aan met een digitale ID - zoals bijvoorbeeld itsme - en dan kan je je certificaten downloaden en bewaren. Als je naar je coronapas gevraagd wordt, moet je de QR-code tonen. Degene die de pas vraagt, kan die dan scannen. Er wordt ook naar je identiteitskaart gevraagd, zodat ze kunnen nagaan dat je niet met iemand anders zijn coronapas op stap bent. Heb je geen smartphone? Dan kan je het via de computer aanvragen via covidsafe.be of via www.mijngezondheid.be.

Telefonisch
Ben je niet zo digitaal of handig online? Bel dan naar 078 78 78 50 om je (papieren) Covid Safe Ticket aan te vragen. Of je kan hiervoor ook iedere werkdag bellen naar ons klantencontactcenter op het nummer 089 560 560. In beide gevallen, hou je je rijksregisternummer - terug te vinden op je eID -bij de hand want dat is nodig voor de aanvraag. Bij een telefonische aanvraag heb je uiterlijk een week erna je papieren Covid Safe Ticket in de brievenbus thuisbezorgd.

Hoe installeer en gebruik ik de Covid Safe app.

Bekijk hier een praktisch filmpje.