corona.jpg

Alles over corona

11.01.2021

Overlegcomité van 8 januari doet tussentijdse evaluatie en bevestigt bestaande regels

Het Overlegcomité heeft de volgende beslissingen genomen:

  • Verplicht thuiswerk blijft aangehouden. Er komen meer controles op de werkplekken van werknemers die in quarantaine moeten zijn.
  • Niet-essentiële reizen blijven ten zeerste afgeraden. Er komen meer controles op het naleven van testing en de verplichte quarantaine na een niet-essentiële reis. Ook de controles van het terugkerend reisverkeer over de weg zullen worden opgedreven. De huidige regels voor reizen zullen gelden tot zeker na de Krokusvakantie.
  • Sneller vaccineren. Het Overlegcomité vraagt de Taskforce Vaccinatie om het vaccineren te versnellen en efficiënter te maken. Het nieuws over de verdubbeling van de Europese aankoop van vaccins van Pfizer en BioNTech is in dat kader van bijzonder belang.
  • Meer testen. De ministers van Volksgezondheid en de Taskforce Testing krijgen de opdracht om binnen de huidige testcapaciteit het aantal PCR-testen en antigeentesten op te voeren.
  • Waakzaamheid in het onderwijs. Extra aandacht moet gaan naar het respecteren van de sanitaire maatregelen en het respecteren van de quarantaine van schoolgaande jongeren, in het bijzonder voor schoolgaande jongeren uit onze buurlanden die een minder gunstige epidemiologische situatie kennen.

Lees hier meer over de genomen maatregelen.

Bijkomende zaken

  • Sporthal De Borg in Neeroeteren wordt het vaccinatiecentrum voor Maaseik, Dilsen-Stokkem en Kinrooi. Lees hier het nieuwsbericht.

Heb je bijkomende vragen aangaande de situatie in Maaseik, aarzel dan niet en stuur een mailtje naar communicatie@maaseik.be.