Bestemming: bib!

9
jun
2021

Ga mee op leesreis!

Ben je tussen 3 en 18 jaar? Ga tussen 1 juli en 5 september mee op reis in zes verhalen en win een mooie prijs. Want reizen in je hoofd is toch veel beter dan een dure trip? 

Met de zomerse leesactie ‘Bestemming: bib!’ vertrekken veel kinderen en jongeren dit jaar op leesreis! Om zo’n leestrip te maken, kunnen ze in juli en augustus een reispas afhalen in de bibliotheek. Op die reispas moeten ze deze zomer zes stempels verzamelen, eentje per bestemming. Voor elke bestemming lezen de trippers een boek. Zo kunnen ze een “natuurstempel” krijgen als ze een boek over de natuur of over dieren lezen, of krijgen ze een “stadstempel” als ze een verhaal lezen dat zich in een stad afspeelt. Is hun reispas vol, dan leveren ze hem in bij de bib en maken ze kans op een mooie prijs. 

Heb je inspiratie nodig om boeken uit te kiezen? De bib helpt jou op weg! Vanaf juli vind je kei coole leestips in de ‘Bestemming: bib!’-themastanden in de bib.

Iedereen tussen 3 en 18 jaar kan in de bibliotheek van Maaseik of in het filiaal Neeroeteren een reispas afhalen. Aan het einde van de zomer worden alle volle reispassen verzameld en worden de winnaars gekozen.

Deze actie loopt van 1 juli tot en met 5 september. Alle boekentrippers die hun afgestempelde reispas in deze periode afgeven in de bib, maken kans op mooie prijzen!  

Bestemming: bib! is een initiatief van Iedereen Leest.

Contactinformatie