CoderDojo: gratis workshop programmeren voor kinderen

7 aug 2018

De bib organiseert éénmaal per maand op zaterdag een CoderDojo voor kinderen vanaf het 4de leerjaar. Interesse? Lees snel verder! Op zaterdag 22 september starten we met een nieuw seizoen!

Wil je (zelf) leren programmeren? Droom je ervan om je creativiteit los te laten in een digitaal project? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken? Dan is CoderDojo iets voor jou!

Wat? CoderDojo is een workshop waarin kinderen op speelse wijze leren programmeren. Ze ontdekken hoe software in elkaar zit én hoe ze zelf één en ander kunnen mogelijk maken op de computer. 

Naast de vertrouwde formule van Scratch gaan we van start met enkele nieuwigheden.  Zo kan je met een CodeBug en een micro:bit aan de slag waarbij je met software gelijkaardig aan Scratch kan werken, maar als je dat wenst ook echte programmeercode kan schrijven.

Ook organiseren we voor de liefhebbers een basiscursus programmeren in Python met als uiteindelijk doel een simpel spelletje te ontwikkelen.

Meer info en de lesmaterialen kan je terugvinden op onze website:

http://maaseik.coderdojobelgium.be

Een Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Coaches begeleiden de jongeren. Ze leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit.

Wie? Kinderen vanaf het 4de leerjaar kunnen deelnemen.

Wanneer? 1 zaterdagvoormiddag per maand. Elke sessie duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Waar? In de bibliotheek van Maaseik, Bleumerstraat 68.

Wil je meedoen? Schrijf je vanaf september in via de bekende inschrijvingstool:

https://www.coderdojobelgium.be/nl/praktisch/inschrijven

*Deelnemers brengen liefst zelf een laptop mee.

Contactinformatie