corona.jpg

Evenementen weer mogelijk vanaf 1 juli

1
jul
2020

Vanaf 1 juli is het weer mogelijk om activiteiten met publiek te organiseren. Voorlopig mag je max. 200 personen binnen toelaten en 400 personen als het om een buitenactiviteit gaat. Vanaf 1 augustus zal deze maximumcapaciteit opgetrokken worden naar 400 personen binnen en 800 personen buiten.

Om de verspreiding van Covid 19 tegen te gaan blijven afstandsregels en voldoende handhygiëne belangrijk. Maar hoe kan je als organisator de veiligheid van je bezoekers garanderen?

  • Voor reguliere evenementen die in permanente infrastructuren zoals theaters, bioscopen, tribunes en congreszalen worden georganiseerd, zijn de voorwaarden vastgelegd in protocollen.
  • Voor éénmalige evenementen in de publieke ruimte is er een online tool (CERM) beschikbaar via www.covideventriskmodel.be. Aan de hand van een vragenlijst kan je nagaan of je evenement voldoet aan de voorwaarden of er nog extra voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Enkel evenementen die code ‘groen’ krijgen, komen in aanmerking voor een goedkeuring. De aanvraag voor je evenement in onze stad, doe je bij voorkeur via dit e-formulier.

Meer info: www.info-coronavirus.be, www.covidriskmodel.be of evenementen@maaseik.be.

Contactinformatie