Maaseik doet mee aan de Week van de Duurzame Gemeente!

17
aug
2021

Op 25 september 2021 viert de hele wereld de zesde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd:

Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten viert Maaseik die verjaardag een hele week lang: Van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten we onze eigen duurzame helden in de kijker. Deze helden zijn Maaseikse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen. De campagne focust dit jaar op helden die bijdragen aan de milieu-gerelateerde SDG’s (rond schoon water, verantwoorde consumptie, klimaatactie, zorg voor oceanen, bossen, biodiversiteit, …) maar laat ook ruimte om helden in de spotlights te zetten die inzetten op de andere doelen.

MAASEIK ZOEKT DUURZAME HELDEN!

Ben jij in je dagelijkse leven (in je job, je hobby, je vereniging) bezig met de zorg voor onze planeet? Of even goed met de zorg voor je medemens of voor de brede maatschappij? Dan ben jij ongetwijfeld een duurzame held! Maaseik pakt graag uit met jou als inwoner:

  • Stel je snel kandidaat via milieu@maaseik.be (liefst vóór 01/09/2021).
  • Ken je andere mensen die zich dagelijks inzetten om van Maaseik een aangenamer, gezonder, groener, eerlijker, rechtvaardiger, duurzamer, veiliger plekje te maken? Geef ook gerust hun namen door!

Wat doet een duurzame held tijdens de Week van de Duurzame Gemeente? Gewoon z’n ding! Het gemeentebestuur zorgt ervoor dat je het nodige campagnemateriaal krijgt om je heldenstatus in de kijker te zetten én maakt lawaai rond alle helden via de communicatiekanalen van de gemeente, in de lokale media en op de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be.

Nog niet helemaal overtuigd?