Een nieuw schooljaar, een nieuwe kans om te starten met een artistieke opleiding

27
jul
2017

De Academie voor Kunsten Maaseik is een door de Vlaamse Gemeenschap erkende onderwijsinstelling die nu al ruim 70 jaar kunstonderwijs aanbiedt aan kinderen, jongeren én volwassenen in de richtingen muziek en woord en sinds  2011 ook in de richting beeldende kunst. Ze is gehuisvest in het minderbroedersklooster, Boomgaardstraat 10 in Maaseik met lesplaatsen in ’t cultureel centrum Neeroeteren en in De Riet Opoeteren. Beeldende Kunst wordt georganiseerd in de lokalen van de voormalige basisschool aan de Pelserstraat Maaseik.

Er worden drie verschillende opleidingen aangeboden: in de opleiding Muziek kan je kiezen uit wel meer dan vijftig verschillende muziekinstrumenten. In de afdeling Woord gaat alle aandacht naar een verzorgd taalgebruik. Via speelse sketches, poëzie en toneel wordt er geschaafd aan jouw uitspraak, houding en leer je er je plankenkoorts te beheersen.

En in de afdeling Beeldende Kunst tenslotte krijg je nieuwe technieken aangeleerd onder leiding van professionele leerkrachten. Niet alleen tekenen of schilderen, ook boetseren met klei, zeefdruk,  papier machée en nieuwere technieken zoals bv filmpjes maken via stop motion staan op het leerprogramma.

Leeftijd

Er geldt enkel een minimum leeftijd en vermits de Academie een door de Vlaamse Gemeenschap erkende onderwijsinstelling is, kan je ook enkel inschrijven aan het begin van ieder nieuw schooljaar. Uiterste datum van inschrijven is 30 september!!

Hoeveel kost dat?

De leerlingen betalen per jaar en per studierichting enkel het inschrijvingsgeld. De kosten van partituren en de aankoop van een instrument of de huur ervan, is ook voor jouw rekening. De Vlaamse Gemeenschap en de Stad Maaseik dragen de overige kosten (de lonen van de leerkrachten, de huisvesting, enz.)

Jongeren, geboren in 2004 en uiterlijk in 2011 (en dus tussen 6 en 13 jaar zijn)
(eerste leerjaar basisonderwijs tot en met ’t tweede leerjaar middelbaar  onderwijs)

 • Beeldende Kunst                                                                                              
  € 80 per schooljaar

Jongeren, geboren in 2009 tot uiterlijk in 2000
(vanaf het derde leerjaar basisonderwijs)

Muziek en/of Woord en/of Beeldende Kunst

 • Muziek OF Woord OF Beeldende Kunst - € 80
 • Muziek EN/OF Woord EN/OF Beeldende Kunst - € 122
  (tarief geldt voor twee van de drie de studierichtingen)

Volwassenen (geboren 1999 of vroeger)             

 • Muziek OF Woord            
  • 18 t/m 24 jarigen - € 144
  • ouder dan 24 - € 322

INSCHRIJVEN kan weer vanaf 25 augustus tot uiterlijk 30 september

Mini-academie

Ben je 7 jaar, en kies je voor muziek of woord, dan kan je een jaartje vervroegd naar de mini-academie komen. Eén uurtje per week (€ 15 voor een gans schooljaar).

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie, bv wanneer je meerdere richtingen tegelijkertijd wil volgen of wanneer je denkt in aanmerking te komen voor verminderd tarief (bv vanaf een tweede kind van hetzelfde gezin /indien beiden – 18 jaar geldt een verminderd tarief vanaf ‘t tweede en volgende kinderen), kan je steeds terecht op ons secretariaat 089/560 860

Of www.academiemaaseik.be

Contactinformatie