Fietsbieb opent binnenkort in Maaseik

6
aug
2020
Stel je voor: een bibliotheek zonder boeken maar met fietsen? Het kan! De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs. Bij de Fietsbieb kunnen kinderfietsen tot 12 jaar geleend worden. Binnenkort zullen er ook in Maaseik fietsjes ter beschikking zijn.
 
De Fietsbieb speelt in op 'het nieuwe delen' en wil het fietsen stimuleren; bij kinderen maar ook in gezinsverband. Het initiatief kadert binnen de circulaire economie. Fietsen is immers niet alleen gezond maar ook goed voor het milieu.
 
Een kind ontgroeit zijn fietsje bijzonder snel en de druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen. En al vind je op een rommelmarkt een leuk tweedehands exemplaar, vaak komen er wat kosten aan te pas vooraleer zoon of dochter veilig de baan op kan.
 
LID WORDEN
Leden van de Fietsbieb hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Zij kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. Is zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander modelletje? Wel, dan mogen leden de geleende fiets gewoon inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Lid worden kost je € 20 voor een jaar.
 
VRIJWILLIGERS
De Fietsbieb wil ook nieuwe vrijwilligers verwelkomen … Sleutel je graag aan fietsen? Wil je enkele uren per maand de Fietsbieb openhouden? Wil je de Fietsbieb mee promoten? Iedereen is welkom. De Fietsbieb draait volledig op vrijwilligers.
 
Interesse? Neem zeker contact op via fietsbiebmaaseik@gmail.com, T. 0475 61 18 34 (Bart Bynens).

De Fietsbieb is een initiatief van beweging.net Limburg met steun van lagere school De Boomgaard (de toekomstige locatie), stad Maaseik en de Vlaamse Overheid.