Heraanleg Bosstraat

28
mei
2018

HERAANLEG BOSSTRAAT

De Bosstraat is geëvolueerd tot een verkeersvrije woon- en winkelstraat, met haar uitgesproken Maaskeienoppervlak als eigenheid. Om het fiets- en wandelcomfort te verhogen, heeft het stadsbestuur besloten om de bestaande kasseien van de centrale rijweg te vervangen door vlakkere exemplaren.

Start werken

De werken zullen starten op maandag 4 juni en nemen ongeveer 15 werkdagen in beslag. Als alles vlot verloopt en de weersomstandigheden zijn goed, dan zou de gehele Bosstraat tegen vrijdag 22 juni heraangelegd moeten zijn.

Vanaf wanneer is de Bosstraat volledig toegankelijk?

  1. Voetgangers en fietsers: vanaf vrijdag 22 juni

  2. Wagens tot 3,5 ton: na een week (vanaf 29 juni)

  3. Gemotoriseerd verkeer tot 7 ton: na drie weken (vanaf 13 juli)

Geplande werkzaamheden

De bestaande kasseien worden vervangen door een duurzame kassei met dezelfde kleur en samenstelling, maar met een gezaagd oppervlak. De heraanleg van de kasseien wordt enkel toegepast op de rijweg. Het bestaand voetpad uit blauwe hardsteen tegels en de vakken uitgevoerd in mozaïekkeien blijven behouden in hun huidige vorm. 

Uitvoeringsmethodiek

De heraanleg van de Bosstraat zal gefaseerd verlopen. Per dag zal de aannemer zo'n 100 m² opbreken en ervoor zorgen dat tegen het einde van de werkdag de nieuwe kasseien geplaatst zijn. De dag erna worden de nieuwe kasseien ingevoegd en kan er weer over gewandeld en gefietst worden. Voor het weekend dienen alle nieuwe aangelegde kasseien ingevoegd te zijn.

Leveranciers

De toelevering aan winkels wordt gegarandeerd via de parallelwegen Pelserstraat en Prinsenhoflaan.

 

Contactinformatie