Heraanleg Maaseikerbaan/Breeërweg N721 bijna klaar

22
okt
2020

Rijweg volledig afgesloten tussen kruispunt Den Tip en Bergstraat vanaf vrijdagavond 23 oktober voor toplaag asfalt

Heraanleg Maaseikerbaan eind deze week klaar: rijweg opnieuw open in beide richtingen

Eind deze week wordt de laatste hand gelegd aan de herinrichtingswerken van de Maaseikerbaan/Breeërweg, tussen Opitter (Bree) en Neeroeteren (Maaseik). Dit weekend wordt de toplaag asfalt geplaatst op het nog ontbrekende stuk van de gewestweg. 

Toplaag asfalt: geen verkeer mogelijk vanaf vrijdag 23 oktober 20 uur

De aannemer moet nog de toplaag asfalt plaatsen vanaf het kruispunt Den Tip tot net voorbij de Bergstraat. Mits gunstige weersomstandigheden worden de werken als volgt uitgevoerd:

  • Vrijdagavond 23 oktober (20 uur): aanbrengen kleeflaag
  • Zaterdag 24 oktober (hele dag): aanbrengen toplaag asfalt en definitieve wegmarkering
  • Zondag 25 oktober: openstellen van de rijweg tussen Opitter en Neeroeteren in de loop van de dag

Vanaf vrijdagavond 23 oktober tot en met zondag 25 oktober is de rijweg vanaf Den Tip tot net voorbij de Bergstraat volledig afgesloten voor alle verkeer. Ook de zijstraten in die zone zijn niet bereikbaar via de Maaseikerbaan/Breeërweg. De kleefklaag kan ernstige schade aan je auto toebrengen. Wij vragen daarom om het rijverbod maximaal te respecteren.

Opgelet: Bovenstaande planning is steeds onder voorbehoud van werf – en weersomstandigheden.

Rijweg in beide richtingen open
Loopt alles volgens plan, danwordt vanaf zondag 25 oktober in de loop van de dag de rijweg tussen Bree en Opitter opnieuw in beide richtingen opengesteld. Het eenrichtingsverkeer naar Bree zal daardoor vervallen waardoor bewoners en handelaars opnieuw vlotter bereikbaar zijn.

Na het weekend zal de aannemer nog de laatste werkzaamheden uitvoeren, maar zonder verkeershinder. Ook de bomen in de bermen moeten nog worden aangeplant.

Vragen?

Contacteer de bereikbaarheidsadviseur van Agentschap Wegen en Verkeer, Frederik Bronckaerts, via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of 011 433 855.