Spelregels voor uw bibliotheekbezoek (update 1 september 2021)

2
sep
2021

Vanaf september 2021 is de leeszaal open (ook om te studeren).  We stellen ook alle internetcomputers terug ter beschikking en de krantenhoek is vrij toegankelijk.  Het Ministerieel Besluit van 26 augustus 2021 stelt dat het dragen van een mondmasker in de bibliotheek verplicht blijft vanaf 12 jaar. Deze verplichting geldt ook als je aan een studie- of leesplek zit of tijdens deelname aan activiteiten in de bibliotheek. 


De bibliotheken van Maaseik en Neeroeteren hanteren nog tot en met 1 oktober 2021 aangepaste openingsuren.

De openingsuren in Maaseik

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag: 12.30 – 18.00 uur

Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur

De openingsuren in Neeroeteren:

Woensdag: 14.30 – 17.30 uur

Zondag: 10.00 – 12.00 uur

Spelregels voor uw bibliotheekbezoek:

✔ Het aantal bezoekers dat tegelijk binnen mag wordt niet meer beperkt.

✔ Het gebruik van een winkelmandje is niet meer verplicht.  De mandjes blijven wel ter beschikking voor wie ze wenst te gebruiken.

✔ Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar en we vragen om het mondmasker correct te gebruiken en aan te houden!

✔ Ontsmet je handen aan de ingang. Plastic handschoenen zijn niet toegelaten.

✔ Houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek.

✔ Blijf thuis als je ziek bent of één van de volgende gezondheidsklachten hebt: verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van temperatuur. Blijf ook thuis als een huisgenoot één van bovenstaande klachten heeft.

✔ De sanitaire voorzieningen zijn gewoon open. 

✔ Volg altijd de aanwijzingen van de medewerkers op.

✔ Tijdens je bibliotheekbezoek maak je gebruik van de zelfbedieningsbalies om materialen in te leveren. Verder is de brievenbus 24/24 uur beschikbaar om materialen in te leveren. Ook in Neeroeteren is het mogelijk om boeken in te leveren als de bibliotheek gesloten is. Dit kan wel enkel tijdens de openingsuren van het Cultureel Centrum. De brievenbus bevindt zich in de hal.

We danken je voor je medewerking en begrip en hopen je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Samen houden we het veilig in de bib!

Voor de laatste info, neem een kijkje op https://maaseik.bibliotheek.be

Contactinformatie