Het Groot Dictee Heruitgevonden

5
nov
2019

Schrijf je chocoladecakeje, chocoladecakje of chocolade-cakeje? Met of zonder streepje? Met of zonder e? 

Verwacht je aan een uniek taalspel dat je spellingkennis en creativiteit uitdaagt. 

Op vrijdagavond 6 december  om 20.00 uur verwelkomen we je graag in de bib van Maaseik om deel te nemen aan De Schrijfwijzen. Dat is Het Groot Dictee Heruitgevonden, een dictee voor íédereen die graag speelt met letters. Je hoeft dus zeker geen spellingkrak te zijn om mee te doen. Het dictee wemelt niet van de moeilijke woorden, maar laat je creatief aan de slag gaan met taal. Het spel start om 20.00 uur stipt en dat simultaan in meer dan 100 bibs over heel Vlaanderen. Trommel je taal minnende vrienden op en speel mee!

Inschrijven is gratis en kan tot uiterlijk 4 december 2019, schrijf je hier in:  https://maaseik.bibliotheek.be/formulier/inschrijving-het-groot-dictee-he

Wat valt er te winnen? Toffe prijzen en eeuwige roem. De winnaars van alle bibliotheken nemen het tegen elkaar op tijdens de grote finale van De Schrijfwijzen, die midden januari plaatsvindt. De grote winnaar gaat aan de haal met een exclusieve Belgische designpen.

De Schrijfwijzen / Het Groot Dictee Heruitgevonden wordt gecoördineerd door Creatief Schrijven vzw i.s.m. de bibliotheken en De Standaard naar een idee van de bibliotheek van Mechelen.

Meer info is verkrijgbaar in de bibliotheek of via bibliotheek@maaseik.be

Opwarmen voor het dictee? Begin alvast te oefenen en doe een test op http://www.deschrijfwijzen.be/

Contactinformatie