Inrichting Hoppinpunt aan bushaltes ‘Neeroeteren Dorp’

8
feb
2024

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 26 februari 2024 aan een nieuw Hoppinpunt op de Maaseikerlaan in Neeroeteren. Met Hoppin zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer voor iedereen. De werken zullen een 3-tal weken duren.

Wat veranderen we?
Beide bushaltes tussen de Ophoven- en Spilstraat worden aangepast volgens de huidige richtlijnen rond veiligheid, toegankelijkheid en comfort. Aan de noordzijde blijft het principe van halteren op de rijweg overeind, maar schuift de bushalte een 50-tal meter op. Om de halte aan die zijde verhoogd en toegankelijk aan te leggen, verdwijnen er enkele publieke parkeerplaatsen op de Maaseikerlaan.


Er gebeuren ook minimale aanpassingen aan de fietspaden en er komt een overdekte fietsenstalling. De nieuwe Hoppinzuil zal u verdere informatie geven over andere beschikbare vervoersmodaliteiten in de buurt.

Vanaf 12 februari voert De Watergroep voorbereidende nutswerken uit in de omgeving. Voetgangers en fietsers worden dan over de ventweg/parking geleid. De timing is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden. 

Welke hinder kan u verwachten?

Fase 1 (schoolkant)

  • Er wordt een Kiss en Ride zone gecreëerd op de Spilstraat, specifiek voor het links uitstappen aan de school. Een rechts parkeerverbod wordt ingesteld om doorgaand verkeer zo min mogelijk te hinderen.
  • Toegang tot de school via het poortje aan de Spilstraat (opengezet door school).
  • De supermarkt Spar blijft bereikbaar, maar voor de bakker dient men gebruik te maken van de aangegeven omleiding.

Signalisatieplan

Omleidingsplan

Fase 2 (overzijde):

  • De werkzaamheden in fase 2 zullen minder belastend zijn voor de school.
  • De supermarkt Spar blijft gedurende deze fase bereikbaar.

Signalisatieplan

Omleidingsplan

Fase 1 + 2:

Tijdens de gehele werken is er éénrichtingsverkeer op de Maaseikerlaan, vanaf de Spilstraat tot aan het Kruispunt.

  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Diestersteenweg.
  • Een tijdelijke bushalte genaamd Neeroeteren Dorp zal worden ingericht.

 

Tijdelijke bushaltes

Lijn 16

Lijn 27

 

Hoppin, een nieuwe mobiliteitsvisie voor Vlaanderen
Centraal in deze nieuwe mobiliteitsvisie staat combimobiliteit, m.a.w. verschillende vervoermiddelen combineren om uw bestemming te bereiken. Het uitgangspunt is dat scholen, ziekenhuizen, bedrijventerreinen, sport-, cultuur- en winkelcentra vlot bereikbaar zijn voor iedereen. Meer weten? Neem een kijkje op hoppin.be.