Je belastingaangifte invullen?

11
apr
2024

Je belastingen invullen?
De FOD Financiën maakt het gemakkelijk!

Je aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): snel en eenvoudig!

Vanaf eind april is je (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte of je voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web).

Hoe krijg je toegang tot jouw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

  • Meld je aan via itsme® of via je identiteitskaart, uw pincode en een kaartlezer. Pincode verloren? Je kan een nieuwe aanvragen via https://maaseik.egovflow.be/request/add/PIN-PUK of telefonisch via het nr. 089/560 560. Als je identiteitskaart geblokkeerd is en je hebt het document nog dat je ontvangen hebt voor je je identiteitskaart bent gaan afhalen, kan je langsgaan aan de snelbalie met je identiteitskaart en de codes.

 

Maak je geen gebruik van MyMinfin (Tax-on-web)?

De FOD Financiën verstuurt de aangiften en de voorstellen van vereenvoudigde aangifte per post in de loop van de maand mei.

Als je begin juni nog niets ontvangen hebt, bel dan naar 02 572 57 57 (directe code: 17001).

Heb je een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen?

Zijn jouw gegevens juist en volledig? Je hoeft niets te doen. Je hoeft niets te verzenden of te bevestigen. Je ontvangt jouw aanslagbiljet (berekeningsnota) automatisch.

Zijn jouw gegevens onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren via MyMinfin.beof via het papieren antwoordformulier.

 

Meer weten? Hulp nodig?

Heb je een vraag over je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Wil je jouw aangifte laten invullen door de experts van de FOD Financiën?

  • Dat kan enkel op afspraak. Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat (bruine envelop). Je hoeft je niet te verplaatsen! De experts van de FOD Financiën bellen je op het afgesproken tijdstip terug om samen met jou je aangifte in te vullen per telefoon.
  • Kom naar één van de zitdagen van FOD Financiën in het administratief centrum in Maaseik. Op maandag 17 juni 2024 en dinsdag 18 juni 2024. Om lange wachttijden te vermijden kan je enkel op afspraak terecht. 

Hoe maak je een afspraak?

Je krijgt een tijdstip toegewezen. Op maandag 17 juni 2024 of dinsdag 18 juni 2024 kom je naar het administratief centrum in Maaseik (Lekkerstraat 10).

Wat moet je meebrengen?

  • identiteitskaart
  • de nodige documenten voor je aangifte

Kan je meerdere afspraken maken?

Per afspraak plant de belastingdienst 10 minuten in. Dat moet volstaan om je belastingbrief in te vullen. Wil je graag ook de belastingbrief van je partner (niet getrouwd of niet wettelijk samenwonend) of een andere persoon laten invullen, dan moet je verschillende afspraken na elkaar maken. Breng op de dag zelf ook een volmachtformulier en een kopie van hun identiteitskaart mee. Dit formulier kan je downloaden of afhalen aan de snelbalie. Zonder deze documenten kan je geen aangifte laten invullen voor een andere persoon.

Volmacht

 

 

Ontvang je documenten van de FOD Financiën online via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang de documenten van de FOD Financiën rechtstreeks online via de eBox, de digitale en beveiligde 'brievenbus' van de overheid.

Activeer je eBox op myebox.be. Je ontvangt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is. Vergeet niet om je e-mailadres in te vullen om de meldingen te ontvangen.

Meer info over de eBox