Johann Sebastian Bach. De geniale uitzondering

29daae7c-4512-4984-a49e-18025874eca0.jpeg Leven en werk van J.S. Bach
Muzikaal genie, voortreffelijk vakman
Organist, componist en leraar

De Brandenburgse concerten, de Johannespassie, het Weihnachtsoratorium, toccata’s, fuga’s en cantates: Johann Sebastian Bach schreef een monumentaal oeuvre bij elkaar. Lully, Schütz en Vivaldi beïnvloedden zijn compositiestijl, maar Bach bereikte muzikaal een absoluut hoogtepunt. De meest uiteenlopende emoties drukte hij uit in technisch verfijnde composities. Zijn werk was vernieuwend, intrigerend maar vooral hemels mooi.

Bachs inspiratie en werkkracht zijn ongeëvenaard. Waarom schreef hij zoveel composities? Waar haalde hij zijn kennis vandaan? Samen met Beatrijs Van Hulle duikt u in het leven en werk van Bach. Ook na meer dan 260 jaar blijven de prachtige melodieën en stuwende ritmes ontroerend mooi en onweerstaanbaar meeslepend.

Cursisten vertellen
‘Mevr. Van Hulle bezit een zeer grote kennis over het onderwerp en brengt het op een boeiende wijze.’ (Roeselare, 2014)

Beatrijs Van Hulle is musicologe en doceert didactiek esthetica en muziekgeschiedenis aan het Lemmensinstituut in Leuven en muziekgeschiedenis aan het Conservatorium in Kortrijk. Ze geeft ook esthetica aan de Pleinschool in Kortrijk. Ze begeleidt muzikale reizen, onder meer voor Davidsfonds Cultuurreizen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

vr 16 november 2018 van 14:00 tot 16:00

Prijs

€64.00

Basistarief: 64,00 €; Met Davidsfonds Cultuurkaart: 56,00 €