Koning Kevin zomervakanties 2019

20
dec
2018

Sinds enkele jaren organiseert de jeugdwerkorganisatie Koning Kevin leuke creatieve vakanties voor kinderen in de bibliotheek en het archeologisch museum. Ook deze zomer staan er twee vakanties op het programma voor kinderen geboren tussen 2010 en 2015.

 

 

 

 

Atelier Knapkoek

van maandag 1 juli t.e.m. vrijdag 5 juli 2019

Als je door de stad loopt, kom je veel bijzondere plaatsen tegen, zoals een bibliotheek of een museum! Je kan er zoveel lezen, ontdekken, kijken en beleven, maar vooral: heel veel zelf verzinnen! Als we écht goed kijken, komen de voorwerpen in het museum tot leven en scheppen we voor hen extra museumvrienden. In de bibliotheek beelden we ons in dat we de hoofdrol van een boek spelen, maar beleven we pardoes nieuwe avonturen. We gaan dus vliegensvlug aan de slag in ons atelier waar we eigen verhaaltjes bedenken en kleine of zelfs grote kunstwerken maken!

Tijdens ‘Atelier Knapkoek’ worden de deelnemers geïnspireerd door onze begeleiders en evenzeer door alles wat ze vinden in de bibliotheek en in het museum. Dit leidt tot het bedenken van eigen verhalen, kunstwerken of spelen. Tijdens deze vakantie bezoeken we de bibliotheek en het Archeologisch Museum in Maaseik, waar de knapkoek een plaatselijke delicatesse is. We vragen dat kinderen overdag zindelijk zijn om deel te nemen aan deze vakantie.

Schrijf je in: https://www.koningkevin.be/initiatief/atelier-knapkoek/

Het boek van Baldewin

van maandag 26 augustus t.e.m. vrijdag 30 augustus 2019

We hebben een eeuwenoud boek gevonden, vol onopgeloste raadsels en mysteries. Op de omslag staat de titel Curieuzeneuzespeurboek van Baldewin. Volgens Baldewin kan je het mysterie alleen oplossen als je curieus bent en een goede neus hebt voor speurwerk! In de bibliotheek en in het museum gaan we op zoek naar oude sporen en informatie en als we samenwerken kunnen we zeker het mysterie oplossen. Ben jij ook benieuwd naar waar het avontuur ons brengt?

 In ‘Het boek van Baldewin’ staan inleving en creativiteit centraal. Onze begeleiders gebruiken het verhaal van Baldewin als instapverhaal voor de deelnemers om een web van mysteries en raadsels te ontrafelen. Dat gebeurt aan de hand van aparte spelen waarbij ze verschillende hints of uitleg verzamelen. Onze begeleiders bereiden de activiteiten voor en passen ze aan volgens de interesses en vaardigheden binnen de groep. Tijdens deze vakantie bezoeken we de bibliotheek en het Archeologisch Museum in Maaseik.

Schrijf je in: https://www.koningkevin.be/initiatief/het-boek-van-baldewin/

Deze vakanties zijn zonder overnachting. De deelnemers gaan iedere dag naar huis en komen de volgende dag weer terug. Er is ’s morgens en ’s avonds voor en na de activiteiten opvang voorzien tussen 08.30 en 09.30 uur en 16.00 en 17.30 uur.

Alle verdere info vind je terug op www.koningkevin.be  of in de gratis brochures die je in de bib van Maaseik kan meenemen.  

Contactinformatie