Koning Kevin zomervakanties 2021

9
mrt
2021

Sinds enkele jaren organiseert de jeugdwerkorganisatie Koning Kevin leuke creatieve vakanties voor kinderen in de bibliotheek en het archeologisch museum. Ook deze zomer staan er twee vakanties op het programma voor kinderen geboren tussen 2009 en 2017.

 

 

 

 

Het Mamostein-Mysterie

van maandag 19 juli t.e.m. vrijdag 23 juli 2021

Maarten Mamostein ruimde zijn zolder op en vond een wel zeer oude steen met enkele aanwijzingen over een groot geheim. Maar… probleem! Zijn over-over-over-over-over-(….x10.000)-over-over-grootvader heeft het geheim meegenomen in zijn graf. Wij staan Maarten bij en duiken terug de tijd in naar de Oertijd. Want wie weet welke sporen nog zichtbaar zijn. In het Archeologisch museum en de bibliotheek zullen we vast wel enkele aanwijzingen vinden.

Tijdens deze vakantie gaan we op ontdekkingstocht en laten we ons inspireren door alles wat we zien. De deelnemers worden soms in groepjes opgesplitst om de activiteiten beter aan te laten sluiten bij hun leeftijd.

Schrijf je in: https://www.koningkevin.be/initiatief/het-mamostein-mysterie-2012-2017 

De Bokkenrijders

van maandag 2 augustus t.e.m. vrijdag 6 augustus 2021

Jarenlang hielden de bokkenrijders de stad in bedwang. Ze vlogen ’s nachts op bokken door de lucht en steelden geld van de rijken. We kruipen in de huid van deze bokkenrijders en inspireren ons om er kunst over te maken. Gewapend met een video- en fotocamera trekken we de straat op en proberen we de stad vast te leggen zoals wij, de bokkenrijders, de stad zien. We eindigen onze week met een tentoonstelling in de bib.

De Bokkenrijders is een speels creatieve vakantie waarin de kinderen volledig in het thema van de bokkenrijders worden gedompeld. We gaan in de bib en het Archeologisch Museum op zoek naar leuke weetjes over de bokkenrijders en maken een tentoonstelling in thema. Op vrijdag om 16 uur worden jullie uitgenodigd om naar de tentoonstelling te komen kijken. Tijdens de vakantie worden de deelnemers soms in groepjes opgesplitst om de activiteiten beter aan te laten sluiten bij hun leeftijd.

Schrijf je in: https://www.koningkevin.be/initiatief/de-bokkenrijders-2009-2015/ 

Deze vakanties zijn zonder overnachting. De deelnemers gaan iedere dag naar huis en komen de volgende dag weer terug. ’s Ochtends kunnen kinderen toekomen tussen 8.00 en 9.00 uur. ’s Avonds kunnen kinderen opgehaald worden tussen 16.00 en 17.30 uur. 

Alle verdere info vind je terug op www.koningkevin.be  of in de gratis brochures die je in de bib van Maaseik kan meenemen.  

Contactinformatie