Koning Kevin zomervakanties 2022

4
apr
2022

Sinds enkele jaren organiseert de jeugdwerkorganisatie Koning Kevin leuke creatieve vakanties voor kinderen in de bibliotheek en het archeologisch museum. Ook deze zomer staan er twee vakanties op het programma voor kinderen geboren tussen 2010 en 2018.

 

Turbo!

van maandag 11 juli t.e.m. vrijdag 15 juli 2022

Deze week is Maaseik de plaats waar krachten tot leven komen en superhelden zich verenigen. We ontdekken onze eigen krachten, maken onze eigen uniformen en nemen het samen op tegen de meest gevaarlijke gangsters! Als echte superhelden gaan wij op ontdekking in de Stad Maaseik en maken wij de stad een tikje (on)veiliger. We vliegen langs de bib voor spannende superverhalen, teleporteren ons rechtstreeks in het museum waar we de herkomst van onze nieuwe krachten achterhalen en we gaan midden op de grote markt staan om groot applaus in ontvangst te nemen. Superhelden united!

Deze vakantie staat volledig in het teken van superhelden en speelt zich af in in de stad Maaseik, in samenwerking met het Archeologisch Museum en de bib van Maaseik, waar we op ontdekkingstocht gaan en ons laten inspireren door alles wat we zien.

Voor sommige activiteiten worden de deelnemers opgedeeld in kleinere groepjes volgens leeftijdscategorie. ’s Ochtends kunnen kinderen toekomen tussen 8.00u en 9.00u. ’s Avonds kunnen kinderen opgehaald worden tussen 16.00u en 17.30u.

Op maandag 11 juli is de bibliotheek gesloten, waardoor we deze dag niet op bezoek gaan. Het museum is wel geopend op deze dag. 

Prijs: Min. €89 - Max. €129
Maximum deelnemers: 30
Formule: Vakantie zonder overnachting
Doelgroep: kinderen geboren in 2013-2018

Klik hier voor meer info en om je in te schrijven! 

 

De Trottologen 

van maandag 15 augustus t.e.m. vrijdag 19 augustus 2022

Onderzoekers, geheimengravers & archeologen der alle landen: verenig u! Met onze rugzak en een goede speurneus trekken we de stad in. We gaan op zoek naar verborgen culturen. Via sporen en raadsels graven we verloren gegane steden en dorpen op. In het Archeologisch Museum en de bibliotheek zullen we vast wel enkele aanwijzingen vinden. Misschien ontdekken we wel een niet eerder gevonden volk of een nog nooit gezien wezen. We ontcijferen de verhalen die erbij horen en herschrijven de geschiedenis! 

Deze vakantie speelt zich af in het Archeologisch Museum en de bib van Maaseik, waar we op ontdekkingstocht gaan en ons laten inspireren door alles wat we zien.

Tijdens de vakantie worden de deelnemers soms in groepjes opgesplitst om de activiteiten beter aan te laten sluiten bij hun leeftijd. ’s Ochtends kunnen kinderen toekomen tussen 8.00u en 9.00u. ’s Avonds kunnen kinderen opgehaald worden tussen 16.00u en 17.30u.

Op maandag 15 augustus  zijn het museum en de bibliotheek gesloten. 

Prijs: Min. €89 - Max. €129
Maximum deelnemers: 30
Formule: Vakantie zonder overnachting
Doelgroep: kinderen geboren in 2010-2016

Klik hier voor meer info en om je in te schrijven! 

Contactinformatie