Maaseik gaat voor veiliger verkeer

4
jul
2018

Op 3 juli 2018 ondertekende Maaseik het SAVE-charter Steden & Gemeenten van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). De stad Maaseik is daarmee de 100ste Vlaamse gemeente die het charter ondertekent.

OVK is een lotgenotenvereniging die families die hun kind hebben verloren in het verkeer, ondersteunt. OVK voert strijd tegen een te grote verkeersonveiligheid, in het bijzonder daar waar het gaat om kinderen en jongeren. SAVE staat dan ook voor: Samen Actief voor VEilig Verkeer. Maaseik geeft met de ondertekening van het SAVE-charter een duidelijk signaal zich actief te willen inzetten voor meer verkeersveiligheid. Zo wil Maaseik zich op een structurele manier organiseren om de verkeersveiligheid voor de inwoners en in het bijzonder voor kinderen en jongeren te verbeteren.

De stad Maaseik krijgt tijdens het traject begeleiding van OVK. In dit traject wordt oa. een actieplan verkeersveiligheid uitgewerkt. In dit actieplan worden de acties omschreven die de gemeente wil realiseren in het SAVE-jaar. Deze acties moeten aansluiten bij de zeven SAVE-doelstellingen. Momenteel zijn de werken voor vrijliggende fietspaden langs de Rotemerlaan in Neeroeteren volop in uitvoering. De werken voor de aanleg van dit veilig fietspad zouden tegen eind november 2018 afgerond moeten zijn.


Meer info: http://save.ovk.be

Bekijk hier de reportage van Grensland Actueel.

Download hierde persmap met het Save Charter.

Contactinformatie