Niveaus maatregelen tegen COVID-19

De Nationale Veiligheidsraad kwam op 29 juli samen om nieuwe maatregelen te nemen om het coronavirus in te dijken. Die maatregelen zijn ingedeeld op drie niveaus: federaal, lokaal en individueel.

1. Federaal

Sociale bubbel
De sociale bubbel wordt teruggebracht tot 5 steeds dezelfde personen per gezin en dit tot eind augustus. Personen onder 12 jaar tellen niet mee. Binnen deze bubbel kan/hoeft de veiligheidsafstand niet altijd gegarandeerd te zijn, toch blijft het nodig om ook hier steeds voorzichtig te zijn. Met mensen die niet in de bubbel zitten moet de veiligheidsafstand steeds worden gerespecteerd.

Evenementen
De bezoekersaantallen bedragen maximaal 100 personen bij indoor-activiteiten en 200 bij outdoor-activiteiten. Mondmaskers zijn in beide gevallen verplicht.

Samenscholingen
Niet-begeleide activiteiten worden beperkt tot max. 10 personen (personen onder 12 jaar worden niet meegeteld). Dit geldt voor recepties, huwelijksfeesten, ... uitzonderingen zijn zomerkampen, sportkampen, enz.

Werk
Telewerk wordt heel sterk aanbevolen.

Winkelen
Winkelen dient voortaan terug alleen te gebeuren, tenzij Ter begeleiding van een minderjarige of een andere persoon die deze begeleiding nodig heeft en wordt in tijd beperkt tot 30 minuten.

 

2. Lokaal

Het lokale niveau kreeg de opdracht om de maatregelen krachtdadig te handhaven.
 

Wekelijkse woensdagmarkt
Dragen van mondmasker is verplicht.

 

3. Individueel

STOP DE VERSPREIDING VAN COVID-19

  • Blijf thuis als je ziek bent.
  • Was regelmatig je handen.
  • Hou minstens 1,5 meter afstand.
  • Beperk je contacten.
  • Draag een mondmasker als dat gevraagd wordt