Not another traditional Christmas

Geen 100 houten chalets, kerstman in slee of jingle bells, wél sfeer, gezelligheid én livemuziek. In Maaseik kan je dit jaar tijdens de weekenden voor Kerst genieten van een ‘not so traditional Christmas’ met vuurshows, een ijssculpturen demonstratie en workshop, een nostalgische kerstmarkt en ‘Santa’s Food Village’.

Nostalgische Kerstmarkt
zaterdag 16 december en zondag 17 december in De Kloostertuin en Kloosterbempden 5 en 8.
In zowel de historische Kloostertuin als in 2 panden aan Kloosterbempden huisvest zich tijdens de kerstdagen een kerstmarkt. Heerlijk slenteren langs de kramen … binnen én buiten en scoor de laatste kerstcadeaus, terwijl je geniet van het gezellige kerstsfeertje.

 

Gratis Koetstaxi
zaterdag 16 december, zondag 17 december en zaterdag 23 december telkens van 15 tot 17 uur.
Verken de stad eens op een andere manier en maak gebruik van onze gratis koetstaxi. Tussen 15 17 uur zal Gerard met zijn prachtige paard gereed staan om je te trakteren op een tochtje in zijn koets. Kruip onder de lekkere warme deken en geniet van de rit!

 

IJssculpturen demonstratie en workshop
zaterdag 16 december van 15 tot 18 uur op de Markt.
Beleef op de zaterdagmiddag spektakel! Brullende zagen, echte beitels en rondvliegend ijs! Een professioneel team van ijsbeeldhouwers demonstreert op de Markt hun skills met verschillende ijssculpturen. Zelf proberen? Geen probleem! Zowel jong als oud kan na een vakkundige uitleg en onder begeleiding van een deskundig team zelf geheel verantwoord aan de slag met een eigen ijssculptuur*. Niet alleen voor mannen!

* Maximaal 50 kinderen/volwassenen, zolang de voorraad strekt.

Santa’s Foodtruck Village
zaterdag 16 en zondag 17 december 13 tot 22 uur, vrijdag 22 december van 17 tot 22 uur en zaterdag 23 december van 13 tot 22 uur op de Markt.
Knisperende haardvuren, akoestische gitaren, jenevertjes, warme chocomelk én nog veel meer! Voor het betoverend verlichte oude stadhuis op de Markt staan tal van foodtrucks met een groot aanbod aan winterse specialiteiten. Van pittige hotdogs tot zoete warme poffertjes. Maak van de gelegenheid gebruik om alvast te proosten op de komende kerstdagen met een lekkere jenever, sprankelende cava of warm je handen aan een heerlijke koffie van vers gebrande bonen. De kids vermaken zich met een leuk rondje op de carrousel, terwijl jij geniet van een breed scala aan live muziek! Kortom, kom genieten van de gezelligheid in Santa’s Foodtruck Village!

Spectaculaire vuurshow
zondag 17 december 17 en 19 uur op de Markt
Wederom zullen de vlammen dansen op de markt in een vuurshow. Fakkels, vuurcirkels en betoverende vlammen zullen eenieder verbazen tijdens dit 20-minuten durende spektakel!

Één keer niet genoeg? Niet getreurd, de show zal zowel om 17 als om 19 uur worden opgevoerd.

 

Comfortable last minute shopping
zondag 24 december 14 tot 16 uur.
Kerststress? Niet in Maaseik! Ga voor de laatste kerstboodschappen naar de binnenstad. De winkels zullen geopend zijn van 10 tot 16 uur.