Deze zomer: afterwork concerten met Parkies

2
jun
2022

Met Margriet Hermans, Gers Pardoel, Parkies Band en Koen Buyse zorgen de Parkies op vrijdagavond in Maaseik voor de afterwork concerten! Ook Sandra Kim en ABBA4U zijn van de partij!

Op het grasveld van sporthal De Borg in Maaseik kan je op zes vrijdagavonden en één maandagavond, van 2 juli tot 19 augustus 2022, terecht voor 7 gratis Parkiesconcerten. Maaseik heeft een dubbele primeur: het is de eerste keer dat ‘het grootste kleinste festival van België’ te gast is in de Limburgse stad én het zijn de eerste afterwork concerten binnen het Parkiesconcept, die op de vrijdagavonden plaatsvinden. Zonder maatregelen of beperkingen vieren we in de zomermaanden het 30-jarig bestaan. Parkies debutanten Gers Pardoel, Margriet Hermans en dochter Celien, OLVIA (Olivia Trappeniers) én ABBA4U komen naar Maaseik, net als Sandra Kim en Koen Buyse. Hét verjaardagsgeschenk is de allround Parkies Band, die onder leiding van Hervé Martens nummers speelt uit de voorbije 30 jaar Parkies en één verrassende muziekgast uit diezelfde periode meebrengt.

Mensen op een bijzondere plek in de buurt samenbrengen voor een unieke concertbeleving, dat is waar ook de 31ste editie van de Parkiesconcerten dit jaar opnieuw voor staan. Uitgesteld, maar ongeremd vieren de organisatoren dit jaar hun 30ste verjaardag. 

Gratis Parkies afterwork concerten met optredens van:

Op vrijdag 8 juli 2022 bijt koningin en winnares van de eerste The Masked Singer Sandra Kim de spits af. Onze landgenote, die al in 1986 het Eurovisiesongfestival won met ‘J’aime la vie’, bewees ondertussen dat ze muzikaal heel wat in haar mars heeft. Samen met haar muzikanten trakteert Sandra op een onvergetelijke concertavond. 

Met de 8-koppige, Belgische tributeband ABBA4U wordt het één week later, op vrijdag 15 juli 2022, weer bijzonder. Met hun versies van de ABBA-hits ‘Mamma Mia’, ‘Dancing Queen’, ‘Gimme Gimme Gimme’ wordt het gegarandeerd een nostalische avond waarop niemand zal kunnen blijven stilstaan. 
Op vrijdag 22 juli 2022 is het de beurt aan Gers Pardoel die samen met zijn liveband de mensen op het grasveld rond sporthal De Borg gaat laten dansen en meezingen met zijn hits ‘Ik Neem Je Mee’, ‘Bagagedrager’, ‘Louise’ en ‘Zo Bijzonder’.
Liefde voor Muziek-revelatie Margriet Hermans, die momenteel een dikke hit scoort met ‘Lekker Blijven Hangen’, vult samen met haar dochter Celien het Parkies-podium op vrijdag 29 juli 2022. Margriet speelt nummers uit haar nieuwste album ‘Spiegelbeeld’, maar ook haar hits ‘Alle Mooie Mannen Zijn Zo Lelijk’ en ‘Een Vriend’ staan op de setlijst. Met eigen werk en bekend repertoire zorgt haar veelzijdige dochter Celien voor de nodige afwisseling en aanvulling.
De ravissante en getalenteerde OLIVIA (‘Summer Life’, ‘Kom Wat Dichterbij’, ‘La di da’) speelt op de eerste vrijdag van augustus.
Met de allround Parkies Band van Hervé Martens, zanger Steph Gustav (Stef Caers) en zangeressen Sofie Verbruggen (Trinity) en Sandrine Van Handenhove, worden we op vrijdag 12 augustus 2022 getrakteerd op de grootste hits uit 30 jaar Parkies. Het gezelschap zorgt ook nog voor één verrassingsgast uit de voorbije drie decennia.
Maaseik sluit de Parkies af op maandagavond 22 augustus 2022 met het optreden van Zornik-frontman Koen Buyse (‘Love Affair’, ‘Scared of Yourself’), die net als Margriet Hermans te zien was in het voorbije seizoen van Liefde voor Muziek.

In Maaseik kan je van 8 juli tot 22 augustus 2022, op zes vrijdagavond en één maandagavond op het grasveld aan sporthal De Borg terecht voor de gratis afterwork-Parkiesconcerten, met optredens van Sandra Kim (8/07), ABBA4U (15/07), Gers Pardoel (22/07), Margriet Hermans (29/07), OLIVIA (5/08), Parkies Band met special guest (12/08) en Koen Buyse (22/08).

De Parkies vinden plaats op 18 locaties in Vlaanderen, goed voor 125 gratis optredens. 

Meer info: www.parkies.be