Vervreemding en herbestemming Pastorie Neeroeteren

8
nov
2023

De historische stad Maaseik profileert zich steeds meer als een kwaliteitsvolle stad in volle vaart. Naast de vele stadsvernieuwingsprojecten, heeft het stadsbestuur de ambitie om Maaseik uit te bouwen tot een dynamische, warme en toonaangevende stad. Om dit ambitieus en positief project te realiseren zoekt de stad geïnteresseerde partijen voor de aankoop van of vestiging van een erfpachtrecht op de oude pastorij in Neeroeteren met het oog op herbestemming. De leidraad met betrekking tot de vervreemding en herbestemming van de pastorie in Neeroeteren werd op 23 oktober 2023 door de gemeenteraad goedgekeurd.

Erfpachter of koper gezocht
De oude pastorij in Neeroeteren is klaar voor vernieuwing. De erfpachter/koper zal het gebouw en de grond onderhouden en instaan voor de noodzakelijke herstellingen om het historische gebouw in stand te houden. De stad is op zoek naar een nieuwe publieksgerichte functie voor de pastorij. De bestemming moet  passen binnen de historische omgeving en geen al te grote impact hebben op de buurt.

Ontdek de site tijdens de kijkdagen
In de weken van 15 januari t/m 19 januari 2024 is het voor potentiële kandidaten mogelijk om een plaatsbezoek aan de pastorij in te plannen. Geïnteresseerden die een voorstel willen indienen, kunnen Stad Maaseik contacteren via grondbeleid@maaseik.be voor het vastleggen van het tijdstip van een bezichtiging. Dit kan t/m 10 januari.

Tijdens het bezoek worden geen vragen beantwoord, maar krijgt de geïnteresseerde een rondleiding door de volledige site. Vervolgens organiseert Stad Maaseik voor de kandidaten die een plaatbezoek aflegden een toelichtingsmoment vanaf begin februari 2024, waarop alle vragen beantwoord zullen worden. 

Leidraad brengt raad

Leidraad

Met deze leidraad nodigt Stad Maaseik eventuele geïnteresseerde partijen uit om een voorstel in te dienen tot aankoop van of vestiging van een erfpachtrecht op het onroerend goed met het oog op herbestemming.

De eerste voorstellen dienen te worden ingediend uiterlijk op 8 maart 2024 om 12 uur.

Contactinformatie