Pleegzorgstad Maaseik

Maaseik is een van de 36 Limburgse gemeentes die zich engageert om pleegzorg actief te ondersteunen en bekend te maken bij de inwoners. Vandaag telt Maaseik 18 pleeggezinnen, die 20 kinderen en jongeren opvangen. 7 kinderen worden binnen hun eigen netwerk opgevangen (d.w.z. grootouder, familielid, buur, leerkracht, …). In heel Limburg zoeken nog 80 kinderen een warme thuis, zowel voor langdurige plaatsingen als voor ondersteunende pleegzorg.

Van 10 tot 19 november organiseert Pleegzorg Vlaanderen naar jaarlijkse traditie de 'Week van de Pleegzorg'. Een moment bij uitstek om stil te staan bij het belang en de kracht van pleeggezinnen.

Heb je vragen rond pleegzorg of interesse om pleeggezin te worden?
Pleegzorg Limburg organiseert maandelijks infoavonden voor wie meer wil weten. De eerstvolgende infoavonden gaan door op 7 november, 21 november en 11 december. Meer info op www.pleegzorglimburg.be. Ook kan je de infostand rond Pleegzorg bezoeken in de Bib tijdens de week van de Pleegzorg van 10 tot 19 november. Ook kan je steeds bellen naar het nummer 089 84 07 60 of mailen naar info@pleegzorglimburg.be.

Contactinformatie

Contactpersonen