Recyclageparken heropenen op 7 april

Limburg.net lanceert online barometer voor drukte op en rond het recyclagepark

Op dinsdag 7 april openen de recyclageparken van Limburg.net opnieuw hun deuren. Hoewel er strikte voorwaarden werden opgelegd en gelet de algemene oproep om ‘in uw kot te blijven’, vreest Limburg.net toch voor lange wachttijden. Om bezoekers die een bezoek toch niet willen uitstellen de mogelijkheid te geven om zich te informeren over de drukte op en rond het recyclagepark lanceert Limburg.net nu een online barometer.

Bekijk de drukte op en rond het recyclagepark voor u vertrekt
Eerst en vooral roept Limburg.net op om enkel noodzakelijke verplaatsingen naar het recyclagepark tot doen. Moet je toch echt noodzakelijk naar het recyclagepark? Bereid je parkbezoek dan goed voor. Neem zeker een kijkje op www.limburg.net/recyclageparken en klik op het recyclagepark van uw keuze. Daar kan je bekijken hoe lang de file naar het recyclagepark is. Daarnaast krijg je ook een overzicht van de actuele en de gemiddelde drukte op het gekozen recyclagepark. Op die manier kan je je bezoek plannen op een rustiger moment.

Beperk uw parkbezoeken tot het hoogstnoodzakelijke
Hoewel de recyclageparken van Limburg.net opnieuw openen op dinsdag 7 april roept Limburg.net iedereen op om enkel noodzakelijke verplaatsingen naar het recyclagepark tot doen. De huis-aan-huis ophalingen gaan voorlopig gewoon door dus pmd, papier en karton, tuinafval, … kunnen meegegeven worden met de huis-aan-huis ophaling en worden beter niet naar het recyclagepark gebracht. Indien mogelijk kunnen bepaalde afvalsoorten ook thuis gestockeerd worden tot na de coronacrisis.

Geen betalingen met bancontact mogelijk
Om de doorstroming op de recyclageparken te optimaliseren en het besmettingsgevaar te beperken tot een minimum zijn betalingen met bancontact op de recyclageparken van Limburg.net tijdelijk niet mogelijk. Betalen kan enkel via overschrijving of door voorafbetaling. Op het ticket dat uit de betaalzuil komt als je het park uitrijdt, staat het verschuldigde bedrag en de bankgegevens waarmee je de overschrijving kan uitvoeren. Maak de betaling zo snel mogelijk in orde. Zo vermijd je dat de toegang tot het park bij een volgend bezoek geweigerd wordt. Op mijn.limburg.net kan je alle informatie over je parkbezoek en eventuele openstaande bedragen terugvinden.

Overzicht van alle richtlijnen

 • Ieder gezin mag maximum 1 bezoek per 14 dagen naar het recyclagepark. Zo kunnen we iedereen de kans geven om afval weg te brengen.  Je kan zich met 1 identiteitskaart per gezin aanmelden. Het heeft geen zin om met de identiteitskaart van een ander gezinslid naar een park te komen in deze periode. Het systeem registreert elke aanmelding en weigert aanmeldingen die in strijd zijn met deze regel.
 • Het aantal bezoekers op het park beperkt. Hou rekening met lange wachttijden. Op www.limburg.net/recyclageparken kan je nakijken hoelang de wachtrij is. Klik hiervoor op de naam van het recyclagepark in kwestie. 
 • Blijf tijdens het aanschuiven in je wagen
 • Sorteer je afval thuis goed uit zodat je snel en vlot uw afval in de correcte container kan achterlaten.
 • Je moet de zuil zelf bedienen, de parkwachter mag je niet helpen.
 • Kom alleen naar het park. Enkel als je echt hulp nodig heeft om iets uit de auto te tillen en in de container te gooien, mag je een extra persoon meebrengen. De parkwachter kan je niet helpen met uitladen.
 • Behoud steeds de nodige afstand (min. 1,5 m) tot andere bezoekers of parkwachters. Respecteer alle basis hygiënemaatregelen. Zo mag telkens maar 1 persoon afval deponeren in dezelfde container. Wacht op voldoende afstand tot de container van je keuze vrij is.
 • Asbest kan niet naar het park gebracht worden. De persoonlijke beschermingsmiddelen zijn nu nodig voor de zorgsector. Stel het verwijderen van asbest uit tot na de coronacrisis.
 • Hou er rekening mee dat per bezoek het gewicht van je voertuig samen met het afval en de inzittenden max. 5 ton mag bedragen. Het voertuig (inclusief aanhangwagen) moet in één geheel op de weegbrug passen.
 • Er is geen verkoop van compost in bulk, hakselhout, compostbakken en -vaten.
  Je kan het quotum huisvuilzakken niet afhalen.
 • De openingsuren van de winterperiode blijven gelden. Op di, wo, vr en za zijn de parken open van 9 tot 12.30 uur en 13 tot 16 uur. Op donderdag kan je tot 17 uur op het park terecht.
 • Betalen op het park gaat niet.  Op het ticket lees je of je een openstaande schuld hebt. Betaal deze thuis via overschrijving aan de hand van de info op het ticket. Vergeet dit zeker niet onmiddellijk in orde te brengen, want anders heb je geen toegang tot het park bij een volgend bezoek. 

Breng je een bezoek aan het recyclagepark? Wees hoffelijk!
Limburg.net verwacht een groot aantal bezoekers bij de heropening van de recyclageparken. Hierdoor kunnen er lange wachtrijen ontstaan. Daarnaast zal er voorrang gegeven worden aan bezoekers die intern moeten circuleren omdat ze meerdere afvalsoorten afleveren en het transport van containers. Ook fietsers en voetgangers moeten in de rij aanschuiven. Limburg.net vraag aan iedereen om hoffelijk te zijn en de opgelegde maatregelen te respecteren.

Omdat de richtlijnen rond huis-aan-huis inzameling en de recyclageparken kunnen veranderen vraagt Limburg.net iedereen om zich regelmatig te informeren via de website www.limburg.net/corona en de facebookpagina van Limburg.net.

Deze maatregelen kunnen wijzigen. De laatste informatie vind je op www.limburg.net/corona.