Regionaal Archeologisch Museum en ontdekkingskamer

Het Regionaal Archeologisch Museum en de Oude Apotheek zijn geopend voor bezoek, mits reservatie en de nodige maatregelen
Let wel: de ontdekkingskamer is niet toegankelijk!

De Musea Maaseik zullen van 31 mei t.e.m. 4 juni 2021 gesloten zijn wegens afbraak van de tentoonstelling “Door de bril van Van Eyck”.

"DOOR DE BRIL VAN VAN EYCK"
van 6 maart tot 30 mei 2021

Let op !! Toegankelijk mits reservatie!
Ter ere van het uitgestelde Van Eyckjaar kijken de Musea Maaseik met de blik van een archeoloog naar enkele panelen van kunstenaar Jan van Eyck. Aan de hand van een selectie van unieke archeologische objecten kom je meer te weten over de leefwereld van de rijkere stedelingen in de late middeleeuwen. Een kleine maar fijne expo in het Regionaal Archeologisch Museum in hartje Maaseik. We verwelkomen je graag tot 30 mei, mits reservatie van een tijdslot.
Meer informatie over andere activiteiten in het kader van het Maaseiker Van Eyckjaar via www.maaseik.be 

U kan tevens de oudste privéapotheek van België met kruidentuin en de vaste opstelling van het Archeologisch Museum bezoeken. Het geheel is toegankelijk mits reservatie op volgende tijdstippen:
* Maandag: gesloten.
* Dinsdag t.e.m. zondag: van 10.30 tot 11.30; van 13.30 tot 14.30 uur en van 14.50 tot 15.50 uur
Reservatie verplicht via: 089/819290 of toerisme.maaseik@maaseik.be
Toegang: €5
gratis toegankelijk met museumpas.

                                     

 

 

Wie een bezoek brengt aan het Regionaal Archeologisch Museum (RAM) staat oog in oog met een unieke collectie archeologische objecten. Het leven van de mens in de regio van Maaseik wordt er chronologisch voorgesteld vanaf de prehistorie tot de nieuwe tijd.

Omdat men tijdens een archeologisch onderzoek steeds probeert terug te gaan naar de oorsprong en de evolutie van ons bestaan, zijn de grondstoffen, waaruit archeologische voorwerpen vervaardigd zijn, de rode draad doorheen de opstelling. Van prehistorische mammoettanden, Romeinse urnen en middeleeuws glas word je geleid naar de nieuwe en nieuwste tijd, toen de stad Maaseik floreerde. Dankzij meerdere opgravingen uitgevoerd door de archeologische dienst van Maaseik vanaf de jaren ‘80, en door verschillende bruiklenen en schenkingen, kan een erg gevarieerd en duidelijk beeld worden geschetst van de oude steentijd tot en met de 18de eeuw.

Ook jonge bezoekers worden er niet vergeten. Tijdens een museumbezoek worden ze geprikkeld via digitale/elektronische media, begeleidende stripfiguurtjes en prachtige sceneries. Daarnaast kunnen ze op interactieve wijze voorhistorische en historische activiteiten beleven in de experimentele ontdekkingskamer. Zelf een pijl maken, of een maliënkolder aantrekken? Jezelf schminken met oker of een koperen ring maken? In totaal zijn er 17 verschillende doe-activiteiten. Kiezen was nog nooit zo moeilijk, je doet ze gewoon allemaal! De ontdekkingskamer is voor kinderen enkel te bezoeken onder toezicht van een volwassen begeleider.

 

Prijzen

Combikaart Regionaal Archeologisch Museum-Apotheekmuseum-Kerkschatten:
Volwassenen: €6
Groepen (+8 personen), 65+, leden Herita, studenten: €5
Jongeren (8-18 jaar): €2
Leden Gezinsbond: €2
Houders European Disability Card: €2 (noodzakelijke begeleider gratis)
MuseumPASSmuséeshouders, ICOM-leden en inwoners van de gemeente Maaseik: gratis

MuseumPASSmusées: €59
Museumpas bestellen 


Contactinformatie