sportaanbod.jpg

Sporten op school

SCOREN MET SPORT!

Droom je ook wel eens van een carrière als topsporter? Of zou je gewoon wat meer tijd willen besteden aan je favoriete sport? Dan is er goed nieuws! Vanaf volgend schooljaar kan je in Maaseik kiezen voor meer sport op school. Campus Mosa-RT neemt professionele volleybaltrainingen op in het lessenpakket en Campus Van Eyck start met een uitdagend sportprogramma voor leerlingen met een passie voor onder andere voetbal. Topsport op school? Lore Gillis (ex-Yellow Tiger) en Bryan Heynen (Racing Genk) zijn helemaal gewonnen voor het idee!

Volleybal

De nieuwe sportinitiatieven van de Maaseikse scholen kunnen rekenen op steun van het allerhoogste niveau. Lore Gillis combineert lesgeven met volleybalcompetitie in de Liga A. Zij wordt straks hoofdtrainster volleybal bij Mosa-RT.Lore Gillis - Sporten op school

"Het was mijn trainer Julien Van de Vyver die met het idee kwam om een volleybal academy op te richten in Maaseik. In de eerste plaats om meer jeugd aan te trekken voor het volley. En waarom deze academy niet gewoon op school organiseren? Het was de logica zelf. Zo kunnen jonge speelsters en spelers hun volleybaldroom combineren met een volwaardige opleiding. Drie professionele trainingen worden geïntegreerd in de studierichting van hun keuze. In ons breed aanbod is er voor elke jongere wel een richting die bij haar/hem past. Campus Mosa-RT kan voor dit ambitieus volleybalproject rekenen op de intensieve samenwerking met de toptrainers van VC GREENYARD Maaseik en Jaraco LVL en trainen in de STEENGOED Arena."

Bekijk hier de reportage van TV Limburg.

Voetbal en omnisport

Een ambitieuze samenwerking tussen scholen en sportclubs kan niet zonder goede sportinfrastructuur. Maaseik is wat dat betreft goed uitgerust.

Naast de Steengoed Arena, heeft Maaseik uitgebreide faciliteiten voor andere sporten zoals tennis, padel, zwemmen, duiken, voetbal … Campus Van Eyck biedt haar leerlingen de mogelijkheid om vanaf het 5de leerjaar tijdens de lesuren 4 uur extra te sporten. Leerlingen kunnen kiezen voor voetbal of omnisport. Ideaal voor wie nog wat wil uitproberen. De school werkt hiervoor samen met gediplomeerde trainers.

Peter van het sportproject op Campus Van Eyck is KRC Genk voetballer Bryan Bryan Heynen - Sporten op schoolHeynen. Hij heeft geen seconde getwijfeld om het peterschap te aanvaarden. “Ik heb zelf ook gestaan waar de leerlingen nu staan. Ik weet dat als je iets kan doen wat je graag doet, je ook meer energie hebt om te leren. Sport kan hier een geweldige stimulans zijn. Mensen kennen mij als voetballer, maar als peter van het project wil ik toch het belang van sport in het algemeen benadrukken. Sport op school zorgt ervoor dat leerlingen meer gemotiveerd zijn. Ook om zich in te zetten voor andere vakken. Zo vergroten ze de kans om betere schoolresultaten te halen. Daar geloof ik heel sterk in.”

Voor het luik voetbal werkt campus Van Eyck samen met Frank Kerkhofs, momenteel jeugdtrainer bij Racing Genk.
Bryan: "Ik ken Frank al heel lang. Hij was één van mijn eerste trainers bij KRC Genk. Ik was toen een jaar of acht. Ik zal zeker eens een kijkje komen nemen bij één van de trainingen op de campus."

Bekijk hier de reportage van TV Limburg.

GO Campus Van Eyck
Voetbal of Omnisport
4 uur training per week
vanaf 5de leerjaar
Geen basisvaardigheden vereist
Info en inschrijvingen:
www.campusvaneyck.

Campus Mosa-RT
Volleybal
6 uur training per week
vanaf 2de graad
Intake en basisvaardigheden vereist
Info en inschrijvingen:
www.mosa-RT.be

Breng je sportclub naar school

Contactinformatie

 • Sportdienst

  Sporthal Steengoed Arena

  Sportlaan 8
  3680 Maaseik

  openingsuren

  • Vandaag open van 09:00 tot 12:00, van 14:00 tot 16:00
  • Morgen open van 09:00 tot 12:00, van 14:00 tot 17:00
  Alle informatie