Stad annuleert alle evenementen tot 1 juli 2020

20
mei
2020

Het stadsbestuur van Maaseik annuleert alle eigen evenementen tot 1 juli 2020. “Dit is wellicht voor vele inwoners en bezoekers geen verrassing”, aldus schepen voor toerisme Myriam Giebens. “De richtlijnen van de Veiligheidsraad leggen dit op en uiteindelijk geven we ook in Maaseik prioriteit aan ieders gezondheid. Al deze festiviteiten zullen even moeten wachten tot 2021”.

Evenementen stad

Concreet betekent deze aankondiging dat tal van vertrouwde activiteiten in Maaseik niet zullen kunnen doorgaan. Onder het verbod vallen alle evenementen, georganiseerd door de stad Maaseik tot 1 juli en dat zijn:

  • Pinksterrommelmarkt (30/05 tem 01/06)
  • Avondmarkt Maaseik met braderie (05/06)
  • Keramiekmarkt (28/06)
  • Limburgse open molendag (28/06)
  • Alle kermissen tot 01/07

Deze beperking draagt effectief bij tot de verdere beheersing van het coronavirus en ze zorgt tegelijkertijd voor duidelijkheid bij de organisatoren, leveranciers en bezoekers.

Het stadsbestuur wacht verdere richtlijnen af en houd je op de hoogte over de ontwikkelingen via deze website of onze sociale media kanalen Facebook en Instagram. Zo zal verder nieuws volgen of activiteiten in de zomervakantie wel kunnen georganiseerd worden. De komende dagen zal de overheid nieuwe richtlijnen uitwerken voor kleinere evenementen tijdens de zomermaanden. Wat is mogelijk en onder welke voorwaarden?

Evenementen van verenigingen

Ook de evenementen die georganiseerd worden door verenigingen of door particulieren zullen niet kunnen doorgaan. Info daarover vind je op de website van het respectievelijke evenement.

Contactinformatie