Start Aquafin-werken kruispunt Diestersteenweg-Kinrooierdijk

22
jul
2019

In augustus start Aquafin op het kruispunt Diestersteenweg-Kinrooierdijk met de heraanleg van een belangrijke toevoerleiding naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Maaseik. De collector sluit momenteel het afvalwater van meer dan 28.000 inwoners uit de gemeenten As, Oudsbergen en Maaseik aan, maar bevindt zich in slechte staat en moet dus dringend vervangen worden.

Timing en verkeersimpact

  • Voorafgaand aan de rioleringswerken (onmiddellijk na het bouwverlof) voeren De Watergroep en Fluvius al enkele aanpassingswerken uit aan gas, water en elektriciteit.
  • Van 12 tot eind augustus past Aquafin vervolgens de riolering op het kruispunt Diestersteenweg-Kinrooierdijk aan. Gedurende de werken blijft één rijvak van de Diestersteenweg open voor het doorgaand verkeer.
  • Vanaf eind augustus verschuiven de rioleringswerken naar de Kinrooierdijk en wordt er naast de oude collector een nieuwe leiding in de rijweg aangelegd. De werken situeren zich dan tussen het kruispunt met Diestersteenweg en de zuiveringsinstallatie in Kinrooierdijk en duren vermoedelijk tot begin 2020. Tijdens de werken is Kinrooierdijk volledig afgesloten voor het verkeer. Voor fietsers wordt er een omleiding voorzien.
  • Na de rioleringswerken wordt het wegdek volledig heraangelegd inasfalt.

Meer info: www.aquafin.be.