Stem de Gouden Kinderschoen naar Maaseik

22
mrt
2019
 

Van 18 maart tot en met 12 april kunnen inwoners hun stem gebruiken om de Gouden Kinderschoen naar Maaseik te halen.

Met de Gouden Kinderschoen wil het VVSG-Steunpunt Kinderopvang inspirerende, lokale projecten rond kinderopvang in de kijker zetten en belonen. Het project 'Iedereen WELKOM' van groepsopvang Hopsa Maaseik werden afgelopen week hiervoor geselecteerd. Op dinsdag 30 april weten we wie met een award naar huis gaat.

Kinderopvang is veel meer dan een plek waar kinderen moeten wachten op hun ouders. Samen met lokale vzw's, vrijetijdsorganisaties of het Huis van het Kind brengt ze een interessant en laagdrempelig aanbod, waarbij de focus op kinderen en hun ontwikkeling ligt. De Gouden Kinderschoen wil net die samenwerking tussen verschillende partners meer in de verf zetten. 

Iedereen WELKOM

Het is belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in kinderdagverblijf Hopsa van stad Maaseik. Weg met drempels en leve de betrokkenheid van iedereen bij de werking. Het kinderdagverblijf zet diversiteit in als een troef in hun werking en niet als een obstakel. Concreet is er een welkom in alle talen, wordt er gewerkt met pictogrammen. Een boekje met belangrijke woorden uit elke thuistaal (fonetisch) ondersteunt kinderbegeleiders in gesprekken met ouders. Dit alles zorgt er voor dat alle ouders zich welkom voelen. Vooroordelen blijven achterwege en er wordt op een respectvolle manier met iedereen omgegaan.

Breng hier je stem uit voor Hopsa Maaseik

Opgelet: vergeet je stem niet te bevestigen via de mail die je krijgt.