Toast Literair met Angélique (Theater Leen Persijn)

angelique.jpg

De Bib en Davidsfonds Maaseik nodigen u van harte uit op een gezellige 'Literaire Toast',  waarvoor we ons om veiligheidsredenen verplaatsen naar CCAO.

Programma

11:00-11:30 uur: Ontvangst met NieuwjaarsTOAST

11:30-13:00 uur: “Angélique”: een monoloog van Erik Vlaminck, gebracht door Theater Leen Persijn

"Angélique" is het verhaal van een oudere vrouw die de greep op het leven verloren heeft.  Als jong meisje trad zij in het klooster en reisde ze als missiezuster af naar “Belgisch Congo”.  Daar moest ze begin jaren zestig allesbehalve ongeschonden en halsoverkop vertrekken. Nu leeft zij, zoveel jaren later, met haar hebben en houden, in opvangtehuizen.

‘Het verhaal van Angélique is wrang en vol woede, door Leen Persijn op een inslaande manier op een eenvoudige scène gezet, op gepaste tijd muzikaal onderlijnd…. treffend is de taal waarin ze van de hak op de tak springend, de vernederingen van Angélique blootlegt en verhaal en personage een symbolische betekenis krijgen. De stoute spreektaal van Angélique wordt bij Leen Persijn speeltaal, daardoor ook minder anekdotisch. In feite is het de machteloosheid van een idealiste en de achteloosheid van gezagdragers en hun meelopers, al dan niet religieus, die de kern van de monoloog vormen. Een kort maar krachtig pleidooi voor respect en hulp voor achteruit geschoven en ‘vergeten’ slachtoffers van een regime of doctrine, met beperkte middelen gerealiseerd.’ (bron: recensie in Theatermaggezien)

Toast Literair wordt volledig gratis aangeboden. Inschrijven is verplicht en kan tot 18 januari 2021.

Afhankelijk van de op dat moment geldende Corona-maatregelen, is het mogelijk dat we deze activiteit moeten wijzigen of uitstellen. 

Tel.: +32 89 564 074 (bibliotheek) of +32 89 567 440 (Davidsfonds)

Email: bibliotheek@maaseik.be  of maaseik@davidsfonds.net

Info: https://maaseik.bibliotheek.be  of www.maaseik.davidsfonds.be  

Wanneer

zo 24 januari 2021 van 11:00 tot 13:00

Waar

Cultuurcentrum Achterolmen

Van Eycklaan 72
3680 Maaseik

Prijs

Gratis

Organisatie en contact

bibliotheek - hoofdfiliaal Maaseik

Bleumerstraat 68
3680 Maaseik

Contactinformatie