Verhuur dienstencentrum

Het dienstencentrum staat ter beschikking van organisaties die overdag of ’s avonds activiteiten willen organiseren en hiervoor een locatie nodig hebben. 

Contactinformatie:
Woonzorgcentrum De Maaspoorte
Sionstraat 21
3680 Maaseik
T. 089 39 60 00
dienstencentrum@maaseik.be

Voorwaarden

Het dienstencentrum wordt ter beschikking gesteld van organisaties die overdag of ’s avonds activiteiten willen organiseren en hiervoor een locatie nodig hebben. ’s Nachts staat het dienstencentrum niet ter beschikking. Het dienstencentrum kan niet ter beschikking gesteld worden van particuliere personen voor de organisatie van initiatieven in de private sfeer. Het dienstencentrum kan niet ter beschikking gesteld worden aan een minderjarige organisator.

Procedure

Je richt de aanvraag aan de verantwoordelijke door middel van het reservatie- en afsprakenformulier. Dit formulier is terug te vinden op de website www.maaseik.be. De opbouw of voorbereiding van een activiteit kan pas beginnen op het moment dat het dienstencentrum vrij is en als de vorige activiteit afgelopen is. Je maakt afspraken rond het in gereedheid brengen van het dienstencentrum in overleg met de plaatselijke verantwoordelijke.  

Bedrag

Afhankelijk van de organisator die van het dienstencentrum gebruik maakt wordt een bepaalde categorie van tarief toegepast. Onderstaande tarieven zijn inclusief BTW en gelden per dagdeel van maximaal 4 uren:

Categorie 1, verminderd tarief: € 0,00
geldt voor de verenigingen die aangesloten zijn bij de erkende adviesraden van de stad Maaseik (cultuurraad, sportraad, jeugdraad) en voor partners waarmee het dienstencentrum (stad/OCMW) samenwerkingsverbanden aangaat.(bv. Ziekenhuis Maas & Kempen)

Categorie 2, normaal tarief : € 8,47
geldt voor alle andere Vlaamse niet-commerciële verenigingen, politieke partijen die deel uitmaken van de gemeenteraad van de stad Maaseik, overheidsdiensten die niet tot de stad Maaseik behoren.

Categorie 3, verhoogd tarief: € 22,39
geldt voor alle anderen zoals bedrijven, instellingen, scholen, koepels, commerciële verenigingen, commerciële initiatieven en verenigingen die hun zetel niet in Vlaanderen hebben.

In de tarieven zijn de volgende exploitatiekosten inbegrepen: water, elektriciteit, verwarming. Internet is niet beschikbaar in het dienstencentrum.

Regelgeving