Vrijwilligers gezocht

Verschillende diensten van de Stad en OCMW Maaseik zijn op zoek naar vrijwilligers.

Cafetaria De Maaspoorte
Buddywerking in de schuldhulpverlening
Maaidienst
Minder mobielen centrale
Zorg dragen voor personen met dementie
Coaches coderdojo
Taalstimulering
Werkgroep Documentatie Maaseik
Auxilia

Cafetaria De Maaspoorte

Het cafetaria van woonzorgcentrum De Maaspoorte is een trefpunt voor ouderen en hun familieleden. In een mooie en eigentijdse omgeving kunnen de gasten genieten van een heerlijk drankje en een lekker stukje vlaai. Het cafetaria is 7 dagen op 7 open, van 14 tot 17 uur. Daarvoor rekenen wij op een groep van enthousiaste vrijwilligers met een groot hart voor senioren. Op zaterdag en zondag kunnen we zeker nog versterking gebruiken, en in mindere mate ook op donderdag en vrijdag. Kan je enkel op andere dagen werken, dan kan je ook reservekracht worden. Je bedient niet aan de tafels; je werk situeert zich achter de toog.

Wat zoeken wij in een vrijwilliger voor deze job?

 •       Je komt graag onder de mensen
 •       Je bent vriendelijk, klantgericht en behulpzaam
 •       Je steekt graag de handen uit de mouwen
 •       Je kunt goed in team werken

Wat bieden wij jou:

 •       Een leuke vrijwilligersjob die het verschil maakt voor onze ouderen en hun familie
 •       Een korte opleiding
 •       Continue ondersteuning: je werkt altijd met twee of drie mensen samen
 •       Regelmatig overleg met de coördinator (koffie en vlaai staan voor je klaar)
 •       Deelname aan het jaarlijkse vrijwilligersfeest

Interesse? Neem contact op met ons klantencontactcentrum op nummer 089 56 05 60. Vraag naar Sandra Vancleef van de dienst thuiszorg & ouderen. Mailen kan ook: sandra.vancleef@maaseik.be

We hopen je gauw in ons team te verwelkomen!

 

Buddywerking binnen de schuldhulpverlening

BudgetInzicht Limburg, het samenwerkingsverband tussen de Limburgse OCMW’s, CAW Limburg en verenigingen waar armen het woord nemen, ontwikkelde een buddywerking om kwetsbare gezinnen die het administratief en/of financieel moeilijk hebben te helpen.

De taken die de buddy opneemt zijn divers en afhankelijk van de persoonlijke noden. Zo kan er aandacht zijn voor budgetvriendelijk winkelen, het ordenen van papieren, het plannen en uitvoeren van betalingen ed. Met de inschakeling van de buddy tracht de hulpverlener van het OCMW of CAW de mensen vaardigheden aan te leren om hen zo – stap voor stap – hun budgetbeheer (terug) zelfstandig te laten opnemen.

Word jij die vrijwilliger?

Wat wordt er verwacht?

 • Beschikken over administratieve en communicatieve vaardigheden

 • Wekelijks gemiddeld 2 uur inzet van jouw tijd

 • Discretie en respect voor andere mensen, hun tempo, hun ideeën, hun keuzen

 • Geduld en volhardingsvermogen

 • Wonen in Limburg

 • Verplaatsingen in een straal van max 20 kilometer van je woonplaats

 •  Bereidheid tot volgen van een startopleiding, verdere intervisie en vorming

 •  Een engagement van minimaal twee jaar

Wat bieden we jou?

 • een goede startopleiding met daarna individuele opvolging, vorming en coaching

 • een verplaatsingsvergoeding + een verzekering tijdens het vrijwilligerswerk

 • een boeiende uitdaging en een verruiming van uw kennis

 • een ontspannende inspanning

Graag meer info ? Interesse ?
Aarzel niet en neem contact op met

My De Wilde en Ellen Alenteyns
Buddycoaches BIZ Limburg
Rozenstraat 28 te 3500 Hasselt
info@bizlimburg.be
T. 011 85 99 20  of M. 0496 25 03 09

De maaidienst

 

Hou je van in de tuin werken, ga je graag met mensen om en heb je tijd over? Dan is vrijwilliger worden bij de maaidienst wellicht iets voor jou.

De maaidienst is een vrijwilligersdienst die instaat voor licht tuinonderhoud. De vrijwilligers komen aan huis en werken met het materiaal van de aanvrager. De maaidienst is bedoeld voor senioren en mensen met een beperking, met een bescheiden inkomen. Buiten het maaien van het gras staan de vrijwilligers ook in voor licht snoeiwerk en onkruid wieden.

De vrijwilligers ontvangen een forfaitaire vergoeding van € 5,00 per uur voor gras maaien, € 7,50 per uur voor onkruid wieden en € 10,00 per uur voor snoeiwerk.

We hebben reeds een gemotiveerde groep van 9 vrijwilligers, door de uitbreidende vraag naar tuinonderhoud zijn we echter opnieuw op zoek naar vrijwilligers.

Spreekt je dit aan? Neem dan contact met de maaidienst op het nummer 089 560 560 of via thuiszorg@maaseik.be om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek.

Lees hier de getuigenis van Robert en Jan, MAzine februari 2018 p. 18.

De minder mobielen centrale

Hou je van autorijden, ga je graag met mensen om en heb je tijd over? Dan is chauffeur worden bij de minder mobielen centrale wellicht iets voor jou.

De minder mobielen centrale is een vervoersdienst van vrijwillige chauffeurs die zorgen voor het vervoer van mensen met verplaatsingsproblemen.

De mensen die vervoerd worden moeten lid zijn van de minder mobielen centrale. De leden zijn vaak ouderen, mensen met een beperking of mensen in een sociale noodsituatie.

De chauffeurs rijden met hun eigen wagen. Zij ontvangen een vergoeding van € 0,34 per km en zijn omnium verzekerd wanneer zij ritten uitvoeren voor de minder mobielen centrale.

We hebben reeds een gemotiveerde groep van 20 chauffeurs, maar door de steeds uitbreidende vraag naar vervoer zijn we opnieuw op zoek naar vrijwilligers.

Spreekt je dit aan? Neem dan contact op met de minder mobielen centrale op het nummer 089 560 560 of via mmc@maaseik.be om een afspraak

Lees hier de getuigenis van René, MAzine oktober 2017 p. 11.

Geprikkeld door dementie

Vrijwilligers met zorgende handen gezocht

Wil je graag mee zorg dragen voor personen met dementie?  Kan jij wat tijd vrijmaken?  Kan jouw aanwezigheid een meerwaarde zijn voor onze personen met dementie?

Wij zijn op zoek naar zorgzame dames of heren die gedurende een 2-tal uren in een leefgroep willen vertoeven, om samen met de bewoners de dag door te brengen.  Hoe u deze uren doorbrengt is sterk afhankelijk van de behoefte van de bewoners op het moment zelf. Dit kan zijn door een babbeltje te slaan, samen in een boek te bladeren, te luisteren naar muziek, een handmassage geven of misschien zelfs een kleine bewegingsactiviteit te doen…

Ervaring is niet vereist, maar leergierigheid, een open geest en flexibiliteit zijn een pluspunt!

Ben je geïnteresseerd, wil je eens een kijkje komen nemen of wens je je graag vrijblijvend te informeren? Aarzel dan niet om contact op te nemen met:

Anja Janssen
Referentiepersoon dementie
anja.janssen@maaseik.be
Rechtstreeks nr: 089 39 61 16

Coaches gezocht voor Coderdojo in bib Maaseik

 

Bib Maaseik is nog op zoek naar enkele vrijwilligers voor de CoderDojo, waarbij we kinderen vanaf het vierde leerjaar leren programmeren.

Je hoeft zeker geen IT'er te zijn, wel een passie voor digitale nieuwigheden, wat didactische vaardigheden en veel zin om jongeren te inspireren en te leren programmeren. Enthousiasme, belangeloze inzet, heel veel interesse en voldoende kennis om te delen, is voor ons veel belangrijker dan je achtergrond.

Interesse? Geef ons dan zeker een seintje via 089 56 40 74, bibliotheek@maaseik.be of kom even langs aan de balie.

Bijkomende info: www.coderdojobelgium.be.

Lees hier de getuigenis van Marcel, MAzine oktober 2017 p. 11.

Taalstimulering 

Twee zaterdagen per maand organiseert de bib Taalstimulering voor anderstalige kinderen van 4 tot 8 jaar. Taalstimulering staat voor voorlezen, knutselen, zingen, (taal)spelletjes spelen,... met als doel de taalvaardigheid van de deelnemertjes te verhogen. Dit project wordt begeleid door enthousiaste vrijwilligers. Werk jij graag met kinderen, lees je graag voor of heb je creatieve ideeën én ben je één zaterdagvoormiddag per maand vrij om in te springen? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken om ons team te versterken! Stuur vandaag nog een mailtje naar jeugdbib@maaseik.be  en wij nemen snel contact met jou op.

Werkgroep Documentatie Maaseik

Werkgroep Documentatie is een groep vrijwilligers uit Maaseik die zich bezighoudt met het inventariseren, onderzoeken, archiveren en publiceren van een schat aan informatie uit het verleden.

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en wil je graag bijdragen om ons erfgoed te bewaren? Neem dan zeker contact op:

Werkgroep Documentatie Maaseik, Mgr. Koningsstraat 12.
e-mail: werkgroep@maaseik.be
http://sites.google.com/site/dcmaaseik
Toegankelijk: maandag en donderdag, telkens van 9.30 tot 11.30 uur.

 

Auxilia vzw
Help je bij de les blijven

Auxilia vzw helpt met vrijwilligers kansarme kinderen en jongeren bij hun studie. Ook in Maaseik is Auxilia een achttal jaren actief. Door het stijgend aantal aanvragen zijn ze dringend op zoek naar vrijwilligers in de regio Maaseik.

Het gaat om kinderen, jongeren en volwassenen die nergens anders terecht kunnen. De hulpverlening gebeurt door vrijwilligers die zich elke week één of twee uurtjes vrijmaken om te helpen met het huiswerk, om bepaalde opdrachten nog eens in te oefenen of extra taalondersteuning te bieden. Bij leerlingen uit het secundair kan het gaan om extra ondersteuning voor een specifiek vak bv. Frans of wiskunde of om algemenere coaching bij het studeren.

Een uur per week kan maken dat iemand echte onderwijskansen krijgt, groeit en daardoor meer mogelijkheden voor de toekomst heeft. De beloning is gigantisch: veel voldoening én vooral het besef dat je het verschil maakt. Ervaring in het onderwijs is geen vereiste. 

Heb je interesse, neem dan contact op met Willem Peters:
T. 011 54 48 92 of M. 0488 82 38 80 of fam.peters@skynet.be.

Meer info vind je ook op www.auxilia-vlaanderen.be en www.auxilia-limburg.be.