Wereld Aids Dag Kaartjesactie

4
nov
2020

Rondom hiv en aids bestaan nog veel vooroordelen en misverstanden. Ook zijn mensen vaak nog bang, als ze zich in de buurt van seropositieve mensen bevinden, om de ziekte ook te krijgen. Dit zorgt ervoor dat personen met HIV of aids geïsoleerd kunnen raken én dat het taboe rond HIV en Aids blijft bestaan.

Regenbooghuis Limburg besloot daarom, ondanks Covid-19, toch uit te pakken met een grootse actie, om te kunnen sensibiliseren rond HIV en Aids, maar ook nog met een ander doel.

Regenbooghuis Limburg wil in de koude decembermaand ook graag ouderen in woonzorgcentra een hart onder de riem steken, die vanwege de situatie rond Covid-19 al maanden in moeilijke en vaak eenzame omstandigheden leven. Daarom hebben ze 2 acties gecombineerd.

De hele maand november worden inwoners van de provincie Limburg opgeroepen om digitaal een kaartje te schrijven voor bewoners van 9 woonzorgcentra doorheen de provincie. Als stad Maaseik hebben we hiervoor een samenwerking aangegaan met het Regenbooghuis Limburg, net zoals stad Hasselt, stad Genk, stad Halen, gemeente Pelt en de lokale holebi- en transgendervereniging OUDt in Tongeren.

De actie

Je kan onderstaande QR-code scannen of er op klikken. Daarna kan je op een formulier aangeven voor welk woonzorgcentrum je een kaartje wil schrijven. Voor Maaseik is dat woonzorgcentrum De Maaspoorte. De digitale groet die je op het formulier invult, wordt door het team van Regenbooghuis Limburg daadwerkelijk geschreven op rode “warme groeten” kaartjes.

Na 1 december worden de kaartjes naar de diverse woonzorgcentra gebracht, zodat de bewoners voor de Kersttijd nog een warme groet mogen ontvangen.

Voor meer info surf je naar de website van Regenbooghuis Limburg