Werken in As – route bussen De Lijn

4
jan
2018

Wij vernamen, dat op 9 januari 2018 werken starten aan de Hoogstraat op het grondgebied van onze buurgemeente As. Als gevolg daarvan is geen verkeer richting Dorne mogelijk. Dat betekent ook, dat de bussen van De Lijn niet tot in Dorne zouden kunnen rijden. Daardoor zou bijvoorbeeld de schoolgaande jeugd niet aan de voor hen vertrouwde opstapplaats de bus kunnen nemen.

Wij hebben dat probleem bij De Lijn aangekaart en De Lijn heeft ons op 3 januari 2018 uitgenodigd om met hen een route voor de bussen van De Lijn uit te werken, zodat de vertrouwde opstapplaats toch door iedereen gebruikt kan blijven. Uiteindelijk zijn we daarin geslaagd. Lijn 11 volgt tijdens de werken volgende route:

  • Rijrichting van As naar Opoeteren:
    vanuit de Hoogstraat via Maaseikerweg,  Nielerlochtstraat,  Dornerstations-straat.
  • Rijrichting van Opoeteren naar As:
    vanuit de Weg naar As via Nielerstraat, Smoutweg, Nielerlochstraat, Maaseikerweg.

Daardoor blijven al de op- en afstapplaatsen van De Lijn in gebruik. Enkel de halte Dorne Zonneheim valt weg tijdens de werken. Klik hier voor het kaartje.

Wij rekenen alvast op de medewerking van de chauffeurs om op de smalle wegdelen de bus door te laten.

Indien u een opmerking heeft, dan kan u tijdens de kantooruren telefoneren naar het gratis infonummer van de stad Maaseik 0800/20 560 of mailen naar communicatie@maaseik.be.