praatcafe-dementie.jpg

Praatcafé dementie 2021

praatcafe-dementie.jpg

Praatcafé dementie Maaseik

Je partner, familielid of vriend heeft dementie. Er komen veel vragen op je af. Je zoekt steun en contact met mensen die hetzelfde ervaren.
Je bent welkom in ons praatcafé dementie. Hier krijg je informatie over verschillende aspecten van dementie. In een huiselijke sfeer, bij een kop koffie, kan je met anderen ervaringen uitwisselen. Maar gewoon luisteren kan ook. Niets moet.

Praatcafé dementie donderdag 17 juni - 19 uur
De zorgvolmacht en devoorlopige bewindvoering

Met een zorgvolmacht kan je inspelen op een eventuele latere wilsonbekwaamheid, en de bevoegdheid aan één of meerdere personen geven om beslissingen te nemen met betrekking tot jouw vermogen.
Wat als personen om medische redenen hun goederen niet meer kunnen beheren? Dan kan de vrederechter, alsook de meerderjarige zelf of zijn familie een voorlopig bewindvoerder aanstellen. Deze heeft als taak om alle belangen van de beschermde persoon te behartigen. Deze taken omvatten niet alleen de financiën, maar alle belangen van de beschermde persoon.
Over deze beide onderwerpen zal advocaat Tom Lenaerts uit Maaseik komen praten en je vragen beantwoorden.

Het praatcafé dementie vindt plaats in het cafetaria van woonzorgcentrum De Maaspoorte, Sionstraat 21.

Indien de verstrengde maatregelen mbt de coronacrisis aanblijven, wijken we uit naar het parochiecentrum Maaseik. Je wordt van de juiste locatie op de hoogte gebracht. We starten stipt om 19 uur. De lezingen duren een uur tot anderhalf uur. Na de lezing bieden wij je een kop koffie en een stukje cake aan.

Stad en OCMW Maaseik bieden het praatcafé gratis aan.

Je kan je inschrijven bij het klantencontactcenter van de Stad Maaseik op nummer 089 560 560, of via mail: dienstverlening@maaseik.be. Geef zeker door met hoeveel personen je komt. Belangrijk! Het praatcafé is enkel bedoeld voor mantelzorgers van personen met dementie.

Meer info? 

Uitvoerder

Stad Maaseik

Wanneer

Prijs

Gratis