praatcafe-dementie.jpg

Praatcafé dementie 2022

praatcafe-dementie.jpg

Praatcafé dementie Maaseik

Je partner, familielid of vriend heeft dementie. Er komen veel vragen op je af. Je zoekt steun en contact met mensen die hetzelfde ervaren.
Je bent welkom in ons praatcafé dementie. Hier krijg je informatie over verschillende aspecten van dementie. In een huiselijke sfeer, bij een kop koffie, kan je met anderen ervaringen uitwisselen. Maar gewoon luisteren kan ook. Niets moet.

Praatcafé dementie
‘Op bezoek bij…zinvolle activiteiten voor personen met dementie

  • Donderdag 18 oktober 2022 – 19uur
  • Woonzorgcentrum de Maaspoorte

Voeding! We weten allemaal hoe belangrijk dit is in ons leven. Voeding is leven. Wanneer we goed kunnen eten, kunnen we ons ook goed voelen, kunnen we actief zijn, kunnen we gezond blijven. Maar bij mensen met dementie is dit niet altijd zo evident. Er kunnen zich allerlei moeilijkheden voordoen zoals niet willen/kunnen eten, overmatig eten, vergeten te eten, problemen met het kauwen en slikken… Samen met diëtiste Kirsten Cardone gaan we in op dit thema. Zij gaat dieper in op het belang van voeding en beweging en tussen voeding en goed kunnen blijven eten. Daarnaast geeft zij tips mee om eten makkelijk en veilig te houden. Daarom willen we tijdens dit praatcafé het belang van goede voeding toelichten.

Inschrijven
Stad en OCMW Maaseik bieden het praatcafé gratis aan. U kan zich inschrijven bij het klantencontactcentrum van de stad Maaseik op het nummer 089/560 560, of via mail: dienstverlening@maaseik.be. Geef zeker door met hoeveel personen u komt.

Het praatcafé dementie vindt plaats in het cafetaria van het woonzorgcentrum de Maaspoorte, Sionsstraat 21 te Maaseik. Parking is voorzien voor het woonzorgcentrum

Belangrijk! Het praatcafé is enkel bedoeld voor mantelzorgers van personen met dementie

Start en duur
We starten stipt om 19 uur.
De uiteenzetting van Katrien duurt ongeveer één uur. Natuurlijk nemen we ook tijd voor uw verhaal en uw vragen.
Wij bieden je graag een warme kop koffie en een koekje aan.

Meer info?
Anja Janssen
T. 089 39 61 16
anja.janssen@maaseik.be

Uitvoerder

Stad Maaseik

Wanneer

di 18 oktober 2022 van 19:00 tot 22:00

Prijs

Gratis

Contactinformatie