Verlies/diefstal eid

​​Bij verlies van je identiteitskaart moet je onmiddellijk aangifte doen bij de dienst bevolking. Bij diefstal van je identiteitskaart moet je onmiddellijk aangifte doen bij de politie.

Voorwaarden

De identiteitskaart is verloren of gestolen.

Procedure

Bij verlies van je identiteitskaart moet je onmiddellijk aangifte doen bij de dienst bevolking. Bij diefstal van je identiteitskaart moet je onmiddellijk aangifte doen bij de politie. DOC STOP kan je bellen op het nummer: 00800 2123 2123. Bij de aangifte van verlies ontvang je van de dienst bevolking een bewijs van aangifte, bijlage 12. Dit document is één maand geldig. Dit document is een wettelijke en tijdelijke vervanging van je identiteitskaart. De identiteitskaart wordt onmiddellijk geannuleerd. Deze annulering maakt de identiteitskaart ongeldig. Een nieuwe identiteitskaart dient aangevraagd te worden. 

Bedrag

21 euro

Uitzonderingen

Als je op reis gaat maar je identiteitskaart is verloren of gestolen dan bestaat er een versnelde procedure om een identiteitskaart aan te vragen. Deze versnelde procedure duurt twee à drie dagen. De aangifte van verlies/diefstal van verblijfskaarten van niet Belgen dienst STEEDS bij de politie te gebeuren.