r2s

Veilig naar school met Route 2 School

De scholen in Maaseik werken, samen met het stadsbestuur, mee aan het project Route2School (R2S). Via dit project willen we een grondige analyse uitvoeren van de verkeersveiligheid op onze schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van onze leerlingen in kaart brengen. Hiervoor roepen we in de eerste plaats jullie hulp in! We willen niet alleen leerlingen, maar ook ouders en leerkrachten hierbij betrekken.

Waarom R2S?
De verkeersveiligheid van jouw kind(eren) en hun klasgenootjes is enorm belangrijk. Route2school bevraagt leerlingen, ouders en leerkrachten om de mobiliteitsknelpunten en schoolroutes in de stad Maaseik grondig te inventariseren en te analyseren. Die gegevens worden in een digitale schoolroutekaart gegoten. Dankzij die schoolroutekaart kan je de meest veilige reisweg van en naar je school uitstippelen. Tegelijk kan de stad ermee aan de slag om samen met de politie en scholen onveilige verkeerssituaties aan te pakken met concrete maatregelen.

Maak een melding
Via Route2School krijg je de mogelijkheid om mobiliteitsknelpunten op schoolroutes te melden.  Vergeet zeker geen foto’s mee op te laden! Deze zijn cruciaal om een duidelijk beeld van het probleem te krijgen. Zelf kan je ook mee nadenken over oplossingen. Hiermee willen we samen met JOU op zoek gaan naar oplossingen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Langs deze weg willen we dan ook een warme oproep doen om deel te nemen aan het project. JOUW inbreng is namelijk zeer belangrijk. We verzamelen nog data tot en met 28 februari 2022.

Hoe deelnemen

  • Surf naar www.route2school.be of download de gratis app Route2School in de App store of Google Play Store.
  • Klik op “naar het platform”.
  • Registreer je eenmalig. Je gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.
  • Log je in en duid je schoolkeuze aan.
  • Geef je schoolroute en de knelpunten op de route van je kind(eren) door. Vergeet zeker geen foto’s mee te sturen! 

Toch nog extra hulp nodig? Een volledig stappenplan kan je terugvinden via www.route2school.be > home > hoe werkt Route2School OF scan eenvoudig deze QR-code.

 

Contactinformatie