minder.jpg

Minder mobielen centrale (mmc)

​​​Maak hier​ een afspraak

​​​​​De minder mobielen centrale is een vervoersdienst van vrijwillige chauffeurs voor mensen met verplaatsingsproblemen. De chauffeurs gebruiken hun eigen wagen en ontvangen een kilometervergoeding.

Voorwaarden

- Je bent zorg- of hulpbehoevend.
- Je kan geen gebruik maken van het openbaar vervoer.
- Je beschikt over een beperkt inkomen, uitzonderingen mogelijk voor medisch vervoer

Procedure

Maak hier​ een afspraak​​

Om gebruik te kunnen maken van de minder mobielen centrale moet je lid worden. Je wordt lid door contact te nemen en een afspraak te maken voor de inschrijving. Je kan aansluiten 'voor medisch vervoer'. In dit geval moet je geen bewijs van inkomen voorleggen maar kan je enkel beroep doen op de minder mobielen centrale voor vervoer naar het ziekenhuis, de dokter, het dagzorgcentrum, de kinesist en dergelijke. Als je gebruik wil maken van de minder mobielen centrale voor meer dan enkel medisch vervoer, dan moet je een bewijs van inkomen voorleggen. Om een rit aan te vragen bel of mail je minstens twee dagen op voorhand naar de minder mobielen centrale. Je geeft de noodzakelijke gegevens door. De minder mobielen centrale gaat op zoek naar een chauffeur.

Bedrag

Je betaalt € 12,00 jaarlijks lidgeld. Echtparen of samenwonenden die allebei lid willen worden betalen in totaal € 18,00 voor beide partners. ​Aan de chauffeur betaal je contant de wettelijke vergoeding per gereden kilometer en eventueel de kost van een consumptie als de chauffeur moet wachten of van parkeergeld als dit van toepassing is. 

Uitzonderingen

Wanneer je enkel 'medisch vervoer' aanvraagt maken we een uitzondering op de inkomensvoorwaarde. Het gaat dan om vervoer naar het ziekenhuis, de (huis)arts, de kinesist, het dagzorgcentrum en dergelijke.

Regelgeving