geboorte.jpg

Geboorteaangifte

Maak hier​ een afspraak.​​​​​​

De geboorte van een kind op het grondgebied van Maaseik moet je aangeven bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Maaseik. Voor kinderen die geboren worden in het ziekenhuis Maas & Kempen, kan je de geboorte, na afspraak, in het ziekenhuis zelf aangeven. Je kan ook steeds terecht bij de dienst burgerzaken van de stad Maaseik na het maken van een afspraak.

Voor de aangifte heb je als ouder 15 kalenderdagen de tijd. Als de vijftiende kalenderdag een zaterdag, zondag of wettelijke feestdag is dan telt de volgende werkdag als laatst mogelijke aangiftedag.

Voorwaarden

De aangifte moet gebeuren binnen de 15 kalenderdagen. Als de vijftiende dag valt op een zaterdag, zondag of wettelijke feestdag dan telt de volgende werkdag als laatst mogelijke  aangiftedag.

Procedure

Na het maken van een afspraak, kan de aangifte van de geboorte gebeuren in het ziekenhuis Maas & Kempen of in het administratief centrum in Maaseik.​

Maak hier​ een afspraak.

Meebrengen

​Document: onderrichtingen voor de aangifte van een geboorte. Klik hier om dit te downloaden.

Bedrag

Geen kosten

Uitzonderingen

Indien je als niet-Belg het kind wilt erkennen dien je een uittreksel uit de nationale wetgeving voor te leggen met vermelding van de modaliteiten tot erkenning.