woonloket.jpg

Premies

Ben je van plan om werken uit te voeren aan jouw woning?

Ga dan zeker na voor welke werken je een premie kan aanvragen en wat de voorwaarden zijn. Zo kan je de werken optimaal spreiden en weet je aan welke technische vereisten bijvoorbeeld jouw dakisolatie moet voldoen om voor een premie in aanmerking te komen.

Via het online loket op MijnVerbouwpremie.be kan je deze premies voor renovatie en energiebesparende investeringen aanvragen.

Voor wie?

Al wie investeert in een bestaande woning, appartement, appartementsgebouw of een niet-woongebouw (bijvoorbeeld een bedrijfspand of kantoorgebouw), zal afhankelijk van de doelgroep waartoe hij of zij behoort een premie kunnen aanvragen voor investeringen in energie-efficiëntie (zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler en gascondensatieketel) en investeringen in woningkwaliteit (elektriciteit en sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren).

Meer info over de doelgroepen, inkomenscategorieën, voor welke werken en hoe aan te vragen, kan je terugvinden op MijnVerbouwpremie.be.

Welke werken?

Er zijn verschillende categorieën van werken die in aanmerking komen voor Mijn VerbouwPremie:

Er bestaan ook premies die niet behoren tot “Mijn VerbouwPremie”. Een overzicht hiervan vind je hieronder en op de website van Mijn VerbouwPremie terug.

Premies die niet behoren tot “Mijn VerbouwPremie” kunt u blijven aanvragen bij Fluvius, Wonen in Vlaanderen of het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap. Het gaat bijvoorbeeld om:

Procedure

Je kan “Mijn VerbouwPremie” enkel digitaal aanvragen via het online loket. Raadpleeg de webpagina  ‘Hoe vraag ik Mijn VerbouwPremie aan’ voor meer informatie over de aanvraagprocedure.

Ben je hiermee onvoldoende vertrouwd? Dan kan je terecht bij het Woonloket Maaseik. Gelieve vooraf een afspraak te maken via het nummer 089 560 560 of via de website (https://afspraken.maaseik.be/date-and-time).

Voor de aanvraag heb je onderstaande documenten nodig afhankelijk van de premie die je aanvraagt:

  • Je identiteitskaart met pincode of een itsme-account
  • EAN-code van de elektriciteit;
  • Facturen en offertes;
  • Attest(en) van de aannemer;
  • Eventuele keuringsattesten (elektriciteit en condensatieketel);
  • E-label (condensatieketel);
  • Foto’s voor en na (vb. ramen).

Digitale stukken kan je doormailen naar wonen@maaseik.be met vermelding van jouw naam en tijdstip van jouw afspraak.

Bedrag

Benieuwd welke premies je kan aanvragen en op welk premiebedrag je recht hebt? Raadpleeg de simulator van Mijn VerbouwPremie.