netwerk-tegen-armoede-banner.jpg

Vincentius Maaseik-Kinrooi

Vincentius Maaseik-Kinrooi maakt deel uit van een groot internationaal netwerk Vincentius a Paulo. Vincentius a Paulo is actief in heel België en in ongeveer elke Limburgse gemeente. 

De conferentie Maaseik-Kinrooi bestaat 26 jaar en bevindt zich op de Sportlaan 14 te Maaseik. Meer dan 50 vrijwilligers, Vincentianen, engageren zich voor kwetsbare medemensen uit Maaseik en Kinrooi. Zij proberen de armoede te verzachten via materiële hulp (voeding, kleding), een luisterend oor en het stimuleren van sociale participatie. Momenteel komen wekelijks gemiddeld 85 gezinnen naar ons Maaswinkeltje en bereiken wij 200 personen. Zij komen na verwijzing, meestal door de Sociale Dienst (OCMW) van Maaseik en Kinrooi, soms door Kind & Gezin, een huisarts of andere diensten uit het netwerk.

Op basis van gezinsgrootte kunnen onze klanten in het Maaswinkeltje zelf kiezen uit een breed aanbod van houdbare en verse eetwaren en uit een mooi assortiment van kleding voor volwassenen en kinderen.  De meeste voedingsproducten krijgen zij gratis. Voor een beperkt aantal voedingsproducten en voor kleding en luiers betalen onze klanten een sterk gereduceerde prijs. Deze werking is mogelijk dankzij de tomeloze inzet van onze vrijwilligers, de gratis bijdrage van de Voedselbank/ grootwarenhuizen/lokale handelaars/burgers ... en de financiële steun via giften en projectsubsidies. Voor meer info verwijzen we graag naar onze website.

Contactgegevens