Gele doos

De Gele doos in je koelkast kan je leven redden!
Gele doos? Hierin stop je medische en eventuele andere gegevens over jezelf, die nuttig zijn voor diensten als brandweer, politie en medische hulpverleners in een noodsituatie. Je bewaart de gele doos in de koelkast omdat dit een gemakkelijke vindplaats is voor hulpdiensten.  
De meegeleverde sticker op de binnenkant van je voordeur zorgt ervoor dat de hulpverleners weten dat er een gele doos in de koelkast zit. Zo vinden zij snel de nodige informatie om gepaste hulp te bieden.

De gele doos wordt gratis verspreid aan alle 80-plussers van de gemeente Lanaken, Kinrooi en Stad Maaseik.

Waar krijg je de gele doos?
Jij of je mantelzorger kunnen de gele doos steeds op komen halen bij de snelbalies van de stad. Daarnaast zijn ze ook beschikbaar bij het dorpsrestaurant. Lukt het niet om jouw gele doos op te halen? Contacteer T.089 560 560 of info@maaseik.be en de medewerkers van de stad helpen je graag verder.

Waar hoort er in de gele doos?
Het enige wat je hoeft te doen, is een kopie van je identiteitskaart (of een recente foto) toevoegen, evenals je medische geschiedenis (chronische aandoeningen, allergieën en contactpersonen). En als je echt op alles voorbereid wilt zijn, voeg dan ook je wilsverklaringen en levensreddende medicatie toe (alleen medicatie die in de koelkast bewaard mag worden).

Medische fiche?
Download hier de medische fiche, vul hem in en voeg hem toe aan je gele doos. Zo ben je goed voorbereid op elke situatie. Dus ontspan, en geniet van het leven zonder zorgen!

Medische fiche

Handleiding medische fiche

 

Contactinformatie