jongerenwerking-maaseik.jpg

Jongerenwerking Maaseik

Jongerenwerking Maaseik (JWM) is een dynamische werking die zich richt naar alle jongeren van 12 tot 25 jaar uit Maaseik en omgeving. De jongerenwerking biedt jongeren kansen en ondersteunt hen ook om die te grijpen. Het aanbod stimuleert hen om zich in een aangename en veilige omgeving te ontwikkelen tot zelfstandige jongeren en jongvolwassenen in hun eigen leefomgeving en in de samenleving. Ook wil Jongerenwerking Maaseik een brugfunctie zijn naar maatschappelijke instellingen, waar de drempels voor jongeren hoog kunnen zijn.

Aanbod

Wekelijks biedt de jongerenwerker een zinvol vrijetijdsaanbod aan zoals sportactiviteiten of huiswerklasjes, maandelijks een avontuurlijke uitstap of uitdaging. Bij de keuze van de activiteiten hebben jongeren inspraak. Bij vragen in verband met onderwijs, werk, vrije tijdsbesteding, … staat de jongerenwerker paraat om de jongeren bij te staan in woord en daad.
Jongerenwerking Maaseik biedt ook instuifavonden aan voor alle jongeren. De instuifavond is dé plaats waar jongeren terecht kunnen met hun vragen, maar ook gewoon om een babbeltje te doen of mee te doen aan een activiteit. De jongerenwerking werkt ook rond diverse specifieke thema’s en sluit met haar specifieke werking aan bij het aanbod van de jeugddienst en andere stedelijke diensten.

Contactinformatie