Huisstijlbanner website

App jij 'em al? De Maaseik-app

De Maaseik-app is nu beschikbaar voor iOS en Android. Open op je smartphone de Apple App Store of Google Play Store, zoek naar ‘Maaseik’ en download de app.

Alle diensten bij de hand met de Maaseik-app!

De Maaseik-app werd ontwikkeld in samenwerking met Mijn Burgerprofiel en Digitaal Vlaanderen. Daardoor heb je de dienstverlening van Stad Maaseik én Vlaanderen gebundeld in één app!

De nieuwe app houdt je op de hoogte van al je overheidszaken, zoals dossiers, afspraken en nieuwe eBox-documenten. De mogelijkheden van Mijn Burgerprofiel worden gecombineerd met de dienstverlening van de stad. Zo kan je nieuws uit onze stad volgen, meldingen doen of premies en vergunningen aanvragen. Woon je in Maaseik, dan hoef je dus enkel deze Maaseik-app te installeren. 

Lokale inhoud, nieuws en diensten

De Maaseik-app is in principe je mobiele gemeentehuis. Zo kan je via de app:

 • Meldingen doen van bijvoorbeeld een sluikstort, beschadiging, onveilige verkeersituatie of een ander probleem.
 • Toegang krijgen tot het digitaal loket en een afspraak maken met de stadsdiensten.
 • Openingsuren raadplegen van o.a. de snelbalies, bibliotheek, recyclagepark, …
 • Nieuwsberichten van het lokaal bestuur lezen.
 • Je afvalkalender bekijken en hiervoor ook meldingen ontvangen.
 • Je eBox raadplegen, de digitale mailbox van de overheid.
 • Diverse attesten en vergunningen opzoeken en downloaden én digitale aanvragen doen.
 • Je persoonlijke gegevens consulteren.


Digitaal loket voor al je overheidszaken

De Maaseik-app maakt gebruik van Mijn Burgerprofiel. Dat verzamelt al je officiële gegevens en administratie bij alle overheden: federaal, Vlaams en lokaal.

Door je aan te melden met Mijn Burgerprofiel, wordt de app meteen hét digitaal loket voor al je overheidszaken. Je gegevens worden bovendien automatisch ingevuld.

Een reispas bij je lokaal bestuur, een energiepremie bij de Vlaamse overheid of je belastingaangifte bij de FOD Financiën: raadpleeg en regel het allemaal via de Maaseik-app.

 • Volg alle aanvragen en dossiers op bij om het even welke overheid.
 • Raadpleeg alle berichten en overheidsdocumenten in je eBox, je digitale brievenbus bij de overheid.
 • Krijg een seintje als je attest, vergunning of premie in orde is.
 • Bekijk en beheer de gegevens die de overheden van je kennen.


Download nu de gratis Maaseik-app

De Maaseik-app is nu beschikbaar voor iOS en Android. Open op je smartphone de Apple App Store of Google Play Store, zoek naar ‘Maaseik’ en download de app.

Via Apple Store

Via Google play Store

Na opstarten kies je zelf of je wilt aanmelden via Mijn Burgerprofiel om je persoonlijke documenten te raadplegen. Dat kan makkelijk en veilig via itsme of een andere beveiligingsmethode.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig? Je vindt op mijnburgerprofiel.be alvast heel wat informatie. Als je een vraag hebt, kan je via die webpagina met iemand chatten of een e-mail sturen. Bel je liever? Dat kan via het gratis nummer 1700.

Veilig en gemaakt om te groeien

De Maaseik-app is een lokale variant van de Mijn Burgerprofiel-app van de Vlaamse overheid. Het lokaal bestuur gebruikt zo alle privacy- en beveiligingsinstellingen en functionaliteiten van Digitaal Vlaanderen.

Privacyverklaring Mijn Burgerprofiel app

In de app zit ook een portefeuille (wallet). Daarin bewaar je veilig je persoonlijke documenten zoals certificaten, attesten, identiteitsdocumenten, vergunningen of tickets. Je hebt die dan altijd mee op zak, ook offline. Handig op reis of bij verlies van één van die documenten.

Daarnaast maken steeds meer en meer overheidsdiensten gebruik van Mijn Burgerprofiel en vergroot het digitale overheidsloket dus voortdurend. Wanneer de mogelijkheden van Mijn Burgerprofiel uitbreiden, volgt de Maaseik-app automatisch.

De Maaseik-app blijft in beweging: check dus zeker regelmatig wat er nieuw is.