Aankomst uit het buitenland

Maak hier​ een afspraak.​

Op basis van de huidige vreemdelingenreglemen​tering moet de niet-Belg die toegelaten of gemachtigd is tot een verblijf van meer dan 3 maanden in België worden ingeschreven in het vreemdelingenregister. De aanvraag tot inschrijving moet worden ingediend binnen de acht werkdagen nadat je in België bent komen wonen.

Voorwaarden

n.v.t.

Procedure

Alvorens je verhuist raden we je aan eerst te informeren bij de dienst burgerzaken welke documenten je moet voorleggen bij je inschrijving. Als je effectief in Maaseik woont moet je jezelf aanmelden binnen de 8 werkdagen. Bij je aanbieding mag je al zoveel mogelijk documenten meebrengen. De wetgevingen en onderrichtingen die betrekking hebben op het verblijf of het statuut van vreemdelingen zijn talrijk en uitgebreid. Wij informeren je vervolgens over de regelgeving. Enkele dagen later contacteren we je voor de ondertekening van je documenten. Bij elke inschrijving gebeurt er ook een politiecontrole.

Voor je inschrijving dien je een afspraak te maken.

Maak hier​ een afspraak.​

Meebrengen

Bedrag

Personen die vanaf 2 maart 2015 een bepaalde soort verblijfsaanvraag willen indienen, moeten vooraf een retributie betalen: dat is een  bijdrage in de administratieve kosten van de Dienst Vreemdelingenzaken voor de behandeling van de aanvraag.

Uitzonderingen

n.v.t.