Bib aan huis

​​​​De bibliotheek van Maaseik en bpost slaan de handen in elkaar om boeken en andere bibliotheekmaterialen bij je thuis te bezorgen. "Bibliotheek aan huis" is een dienst voor alle inwoners van Maaseik die minder mobiel zijn en daarom zelf niet meer naar de bibliotheek kunnen komen: bejaarden, zieken, mensen met een handicap of wie dan ook die zich niet zelfstandig naar de hoofdbibliotheek in Maaseik of het filiaal in Neeroeteren kan verplaatsen.

Voorwaarden

voor alle inwoners van Maaseik die minder mobiel zijn en daarom zelf niet meer naar de bibliotheek kunnen komen: bejaarden, zieken, mensen met een handicap of wie dan ook die zich niet zelfstandig naar de hoofdbibliotheek in Maaseik of het filiaal in Neeroeteren kan verplaatsen.

Procedure

In eerste instantie komt een medewerker bij je langs voor een kennismakend gesprek. Wat lees je graag? Welk soort boeken zou je graag thuis ontvangen? De bibliotheek stelt haar volledige aanbod ter beschikking. Of je nu graag detectives, streekromans of literaire romans leest, informatie wil over geschiedenis, de natuur of een bepaald land. Voor wie minder goed ziet hebben we ook grootletterboeken ter beschikking. Naast boeken en tijdschriften kan je ook cd's, cd-roms en dvd's ontlenen! De postbode komt vervolgens bij je langs en bezorgt je om de vier weken een pakketje van maximum 5 materialen uit de collectie van de bibliotheek. De ontleende materialen worden ook opnieuw meegenomen.

Bedrag

Zoals iedere andere lener van de bibliotheek betaal je een jaarlijks lidgeld van 5,00 euro. Het uitlenen van de materialen en de thuisbediening zelf zijn volledig gratis.

Uitzonderingen

n.v.t.