Bib aan huis

​​​​

Ben je minder mobiel en geraak je zelf niet in de bibliotheek? Geen probleem, want de bib van Maaseik brengt boeken en andere bibliotheekmaterialen bij je thuis! 

Bib aan huis 
 
 
 

'Bib aan huis' is een dienst voor alle inwoners van de fusie Maaseik die minder mobiel zijn en daarom zelf niet meer naar de bibliotheek kunnen komen: senioren, zieken, mensen met een handicap of wie dan ook die zich niet zelfstandig naar de hoofdbibliotheek in Maaseik of het filiaal in Neeroeteren kan verplaatsen.

Hoe werkt het?

Een medewerker of vrijwilliger van de bib komt bij je langs en bezorgt je om de vier weken een pakketje van maximum 5 materialen uit de collectie van de bibliotheek. De materialen die je vorige keer uitleende, worden telkens weer meegenomen.

Het eerste bezoek is een kennismakend gesprek waarin we graag te weten komen wat je graag leest en welk soort boeken zou graag thuis wil ontvangen. Of je nu graag detectives, streekromans of literaire romans leest, informatie wil over geschiedenis, de natuur of een bepaald land: de bib heeft wat je zoekt! Voor wie minder goed ziet hebben we ook grootletterboeken en luisterboeken ter beschikking. Tot slot kan je naast boeken ook tijdschriften, cd's en dvd's uitlenen. 


Voorwaarden

voor alle inwoners van Maaseik die minder mobiel zijn en daarom zelf niet meer naar de bibliotheek kunnen komen: bejaarden, zieken, mensen met een handicap of wie dan ook die zich niet zelfstandig naar de hoofdbibliotheek in Maaseik of het filiaal in Neeroeteren kan verplaatsen.

Procedure

IEen medewerker of vrijwilliger van de bib komt bij je langs en bezorgt je om de vier weken een pakketje van maximum 5 materialen uit de collectie van de bibliotheek. De materialen die je vorige keer uitleende, worden telkens weer meegenomen.

Bedrag

Zoals iedere andere lener van de bibliotheek betaal je een jaarlijks lidgeld van 5,00 euro. Het uitlenen van de materialen en de thuisbediening zelf zijn volledig gratis.

Uitzonderingen

n.v.t.