zwangerschap_1.jpg

Allerlei

Ziekenfondsen

Wanneer je bevallen bent kan je ook voordelen genieten voor jou en je kind bij je mutualiteit. De voordelen verschillen per mutualiteit, neem hiervoor contact op met jouw mutualiteit.

Geboortepremie

De geboortepremie of kraamgeld is een eenmalige premie die ouders krijgen bij de geboorte van een kind. Het kraamgeld bestaat zowel voor werknemers als voor zelfstandigen en de bedragen zijn voor beiden hetzelfde.

Je kan kraamgeld aanvragen vanaf 24 weken zwangerschap en tot 5 jaar na de geboorte van jouw kind.

www.fons.be

Babyborrel

Kinrooi

Het gemeentebestuur organiseert jaarlijks een babyborrel voor de kinderen die het jaar voordien zijn geboren. De ouders krijgen daar automatisch een uitnodiging voor thuisgestuurd. Ze kunnen dan samen met de kinderen genieten van een ontbijtbuffet. Tijdens deze babyborrel krijgen jonge gezinnen een geboortepremie van 50 euro aangeboden. Tevens stellen een aantal gemeentelijke diensten (sportdienst, jeugddienst, buitenschoolse kinderopvang, ...) hun werking voor aan de jonge ouders. De ouders die niet aanwezig kunnen zijn op de babyborrel kunnen de geboortepremie na de babyborrel en vòòr een welbepaalde termijn afhalen aan de ontvangstbalie in het gemeentehuis.

Gemeentehuis Kinrooi
Dienst Burgerzaken
Breeërsteenweg 146
3640 Kinrooi
089/70 03 00