zwangerschap_1.jpg

Allerlei

Ziekenfondsen

Wanneer je bevallen bent kan je ook voordelen genieten voor jou en je kind bij je mutualiteit. De voordelen verschillen per mutualiteit, neem hiervoor contact op met jouw mutualiteit.

Geboortepremie

De geboortepremie of kraamgeld is een eenmalige premie die ouders krijgen bij de geboorte van een kind. Het kraamgeld bestaat zowel voor werknemers als voor zelfstandigen en de bedragen zijn voor beiden hetzelfde.

Je kan kraamgeld aanvragen vanaf 24 weken zwangerschap en tot 5 jaar na de geboorte van jouw kind.

www.famifed.be

Babyborrel

Kinrooi

Het gemeentebestuur organiseert jaarlijks een babyborrel voor de kinderen die het jaar voordien zijn geboren. De ouders krijgen daar automatisch een uitnodiging voor thuisgestuurd. Ze kunnen dan samen met de kinderen genieten van een ontbijtbuffet. Tijdens deze babyborrel krijgen jonge gezinnen een geboortepremie van 50 euro aangeboden. Tevens stellen een aantal gemeentelijke diensten (sportdienst, jeugddienst, buitenschoolse kinderopvang, ...) hun werking voor aan de jonge ouders. De ouders die niet aanwezig kunnen zijn op de babyborrel kunnen de geboortepremie na de babyborrel en vòòr een welbepaalde termijn afhalen aan de ontvangstbalie in het gemeentehuis.

Gemeentehuis Kinrooi
Dienst Burgerzaken
Breeërsteenweg 146
3640 Kinrooi
089/70 03 00

Maaseik

Gezinsbond fusie Maaseik organiseert jaarlijks in samen werking met de Stad Maaseik een babyborrel voor jonge ouders die in het voorgaande jaar een kindje kregen. We trakteren dan de jonge ouders en hun spruit op een broodje , een stukje cake en een kopje koffie of thee en onthullen een geboorteboom die eerder al geplant is. Aan het einde van de ochtend gaan de gezinnen naar huis met heel wat informatie, een klein exemplaar van de geboorteboom om zelf in de eigen tuin te planten en nog een kleine attentie van de Gezinsbond. We willen zo de jonge gezinnen samen brengen om elkaar te leren kennen en ervaringen en ideeën uit te wisselen.

Gemeentehuis Maaseik
Lekkerstraat 10
3680 Maaseik
089/56 99 10