Bureau voor Belgische Zaken

Je kan het Bureau voor Belgische Zaken bereiken via het contactformulier of via bbz@svb.nl.

Sinds januari 2019 is het Bureau voor Belgische zaken gestart met spreekuren in het sociaal huis.

Het Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) is een onderdeel van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). BBZ is hét kenniscentrum op het domein 'integrale sociale zekerheid' tussen Nederland en België.

Waarvoor kan je bij hen terecht?
Het BBZ informeert je over de sociale zekerheid als je in België of Nederland gaat wonen, werken, studeren of ondernemen. Ga je bijvoorbeeld in Nederland werken, dan heeft dit invloed op jouw sociale verzekeringen zoals pensioen en ziektekosten. Met al jouw vragen over sociale zekerheid (o.a. pensioen, ziekte, invaliditeit, kinderbijslag en werkloosheid, alles in verband met grensarbeid), kan je bij hen terecht. Zij helpen je graag verder.

Wanneer?
Iedere 4de woensdag van de maand van 10 tot 16 uur en dit om de 2 maanden.

Locatie:
OCMW Maaseik
Mgr. Koningsstraat 8
Van 10 tot 16 uur

Hoe?
Dit kan enkel via een afspraak.
Je dient telefonisch een afspraak te maken met het Bureau voor Belgische Zaken op het nummer 0031 76 548 58 40

 

Heb je ook vragen over de belastingen in Nederland, dan kan je daarvoor terecht op onze spreekuren in Antwerpen, Breda en Terneuzen. Op het spreekuur in Antwerpen is ook een medewerker van de Belgische belastingen aanwezig. Al onze spreekuren zijn alleen op afspraak. Verder kan  je ons elke werkdag op afspraak bezoeken bij de SVB in Breda. Meer info vind  je in deze flyer.